Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Ingrediente

  • o sfecla rosie potrivita
  • 3 cartofi
  • 2,5 l apa
  • 0,5 l bors
  • o ceapa
  • un morcov mare
  • 1 ardel gras rosu;
  • 3 rosii date pe razatoare
  • sare
  • patrunjel

Mod de preparare

Se curata ceapa, morcovul, ardeiul gras si se dau prin razatoare. Intr-o oala se incinge uleiul si se calesc. In ultimul timp, ca sa evit calirea legumelor in ulei, adaug o lingura de apa - e mai sanatos.

Cand ceapa devine aurie, se adauga cartofii curatati si taiati cuburi si sfecla rosie data prin razatoare sau taiata cubulete dupa preferinta.Se toarna apă peste legume şi se lasa să fiarbă 25 de minute. După ce au fiert cartofii, se adauga roşiile curăţate de coajă şi mixate pasta şi se mai lasa 10 minute pe foc.

La final peste legume se adauga bors proaspat (ce a fost fiert separat) dupa gust si se mai fierbe 10 minute la foc mic.

Se stinge focul si se presara patrunjel verde tocat.

Se serveste cu ardel iute/ceapa verde si dres cu o lingura de smantana dupa preferinta.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura