autor:

Eileen

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba taraneasca

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 aprilie 2011

Ingrediente
1 kg carne de porc sau vita, eu am folosit de porc, 100g ceapa, 100g radacina patrunjel, 100g telina, 2 morcovi, 2 cartofi, 300g varza alba, 200g conopida, 50g ardei iute, 200g rosii, 150 gr mazare din conserva, 200 ml bulion, Bors sau otet, 1/2 legatura patrunjel, Leustean, Sare, 3 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Taiati carnea cubulete si puneti-o la fiert in apa rece, in jur de 4 litri. Fierbeti pentru 1 ora la foc mediu, sau pana carnea este fiarta. Spumati de cate ori este necesar.
Taiati ceapa, morcovii, radacina de patrunjel si telina cubulete mici. Eu le-am dat la robot. Apoi caliti-le in ulei incins pana se inmoaie ceapa. Se adauga zarzavaturile si o lingurita de sare, peste carne si se fierb 10 minute
Desfaceti conopida, taiati cartofii, ardeiul si varza cubulete. Se adauga in oala plus o lingurita de sare, mai fierbeti 30 de minute sau pana cartofii sunt fierti, dar nu moi.
Adaugati rosiile taiate cubulete, mazarea si bulionul si fierbeti 10 minute. Acriti ciorba cu bors, eu am pus bors magic pentru ca nu am avut altceva si putin otet. Puneti sare, piper si vegeta daca va place. Luati de pe foc si adaugati verdeata proaspat taiata. Serviti cu smantana si ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu piept de vita la Philips Multicooker

Ciorba taraneasca cu piept de vita la Philips Multicooker

Pregatiti zarzavatul: curatat, spalat, taiat cubulete. Spalati carnea, portionati-o. Turnati 3 litri

4 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de legume

Ciorba taraneasca de legume

Se curata se spala si se taie marunt toate legumele. Se pune apa necesara intr-o oala si se adauga

18 voturi    1 comentariu
50 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    arata tare bine...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2011

    Foarte aromata!*****

Dificultate

Redusa

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc sau vita
  • eu am folosit de porc
  • 100g ceapa
  • 100g radacina patrunjel
  • 100g telina
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 300g varza alba
  • 200g conopida
  • 50g ardei iute
  • 200g rosii
  • 150 gr mazare din conserva
  • 200 ml bulion
  • Bors sau otet
  • 1/2 legatura patrunjel
  • Leustean
  • Sare
  • 3 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

valentina ionita (Chef de cuisine)

arata tare bine...

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de loboda Ciorba de loboda

Ciorba de vara, numai buna pentru perioada postului. Mod de preparare: Se spala legumele si se toaca. Se calesc mai intai ceapa

1 vot    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Supă de conopidă şi praz, varianta exotică