autor:

Eileen

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba taraneasca

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 aprilie 2011

Ingrediente
1 kg carne de porc sau vita, eu am folosit de porc, 100g ceapa, 100g radacina patrunjel, 100g telina, 2 morcovi, 2 cartofi, 300g varza alba, 200g conopida, 50g ardei iute, 200g rosii, 150 gr mazare din conserva, 200 ml bulion, Bors sau otet, 1/2 legatura patrunjel, Leustean, Sare, 3 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Taiati carnea cubulete si puneti-o la fiert in apa rece, in jur de 4 litri. Fierbeti pentru 1 ora la foc mediu, sau pana carnea este fiarta. Spumati de cate ori este necesar.
Taiati ceapa, morcovii, radacina de patrunjel si telina cubulete mici. Eu le-am dat la robot. Apoi caliti-le in ulei incins pana se inmoaie ceapa. Se adauga zarzavaturile si o lingurita de sare, peste carne si se fierb 10 minute
Desfaceti conopida, taiati cartofii, ardeiul si varza cubulete. Se adauga in oala plus o lingurita de sare, mai fierbeti 30 de minute sau pana cartofii sunt fierti, dar nu moi.
Adaugati rosiile taiate cubulete, mazarea si bulionul si fierbeti 10 minute. Acriti ciorba cu bors, eu am pus bors magic pentru ca nu am avut altceva si putin otet. Puneti sare, piper si vegeta daca va place. Luati de pe foc si adaugati verdeata proaspat taiata. Serviti cu smantana si ardei iute.
Taiati carnea cubulete si puneti-o la fiert in apa rece, in jur de 4 litri. Fierbeti pentru 1 ora la foc mediu, sau pana carnea este fiarta. Spumati d
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe
Ciorba Taraneasca

Ciorba Taraneasca

Morcovul si patrunjelul se taie cubulete si se pun in oala dupa care se adauga pastaile,cartofii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA TARANEASCA DE ZARZAVAT

CIORBA TARANEASCA DE ZARZAVAT

Ceapa se curata, se spala,se toaca marunt si se pune la inabusit in putin ulei.Se adauga supa de

32 voturi    8 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    arata tare bine...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2011

    Foarte aromata!*****

Dificultate

Redusa

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc sau vita
  • eu am folosit de porc
  • 100g ceapa
  • 100g radacina patrunjel
  • 100g telina
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 300g varza alba
  • 200g conopida
  • 50g ardei iute
  • 200g rosii
  • 150 gr mazare din conserva
  • 200 ml bulion
  • Bors sau otet
  • 1/2 legatura patrunjel
  • Leustean
  • Sare
  • 3 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Ciorba de porc ardeleneasca

Ciorba de porc ardeleneasca

Se pune carnea de porc la foc mediu intr-o oala cu 4 litri de apa rece. Se spumeaza cand fierbe. Se

29 voturi    12 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Salata de spanac, branza de capra si capsune

Salata de spanac, branza de capra si capsune

1. Spalati spanacul si capsunele bine, apoi lasati-le la scurs. Taiati capsunele in sferturi, taiati

3 voturi    3 comentarii
5 min
Salate
Praz cu masline

Praz cu masline

Am crescut cu acest fel de mancare si atat de mult imi place, incat mare mi-a fost mirarea cand sotul

18 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

arata tare bine...

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

21 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe