autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba taraneasca

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
300-400 g carne de vaca sau de porc mai grasa, , morcov, , patrunjel, , telina, , o ceapa mijlocie, , 1-2 ardei grasi, , 3 rosii, , 2 cartofi mijlocii, , o lingura cu mazare boabe, , 10-12 pastai de fasole verde, , bors sau alta substanta acra,, frunze aromate, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

252 voturi

Mod de preparare

Pieptul de vaca sau ciolanul de porc proaspat se pune la fiert in 2 l apa rece cu o lingurita rasa de sare. Se fierb cca o ora, la foc mijlociu, ca sa nu se tulbure supa.



Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, cu 2 linguri de untdelemn si se adauga in supa, impreuna cu fasolea rupta in bucati. Dupa cca 30 minute, se adauga mazarea. Cind carnea si zarzavatul sint bine fierte, se pun cartofii taiati in cuburi mici, ardeii taiati in felii subtiri si rosiile, taiate in felii de 2 cm grosime.



Ciorba se fierbe inca 15 minute, ca sa se moaie cartofii, apoi se adauga borsul, completind lichidul, ca ciorba sa nu fie prea deasa si se sareaza dupa gust. Se lasa sa mai fiarba citeva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromeaza cu leustean sau patrunjel si se serveste nedreasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si zarzavat de primavara

Ciorba taraneasca cu carne de porc si zarzavat de primavara

Intro oala punem carnea la fiert in 3 litri apa. Cand este aproape fiarta, adaugam morcovii taiati

24 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu piept de vita la Philips Multicooker

Ciorba taraneasca cu piept de vita la Philips Multicooker

Pregatiti zarzavatul: curatat, spalat, taiat cubulete. Spalati carnea, portionati-o. Turnati 3 litri

4 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    emanuellex (Chef de cuisine):

    Eu adaug intotdeauna borsul fiert in prealabil. Este mai gustos asa. Oricum, este foarte buna reteta.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

    Cam aceeasi reteta o prepar si eu.E delicioasa ciorba.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

252 voturi

Ingrediente

  • 300-400 g carne de vaca sau de porc mai grasa
  • morcov
  • patrunjel
  • telina
  • o ceapa mijlocie
  • 1-2 ardei grasi
  • 3 rosii
  • 2 cartofi mijlocii
  • o lingura cu mazare boabe
  • 10-12 pastai de fasole verde
  • bors sau alta substanta acra,
  • frunze aromate
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Cam aceeasi reteta o prepar si eu.E delicioasa ciorba.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de miel