autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba taraneasca

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
3 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de vaca, o ceapa, un morcov, un patrunjel, 1/2 telina, o mana de fasole tucara, 1/4 de varza mica, doi cartofi, doua rosii, marar, patrunjel, leustean, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

93 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cind incepe sa fiarba se spumuieste de 2-3 ori. Se pune sare. Se adauga apoi tot zarzavatul taiat marunt, fasolea tucara taiata bucati si, mai la urma, varza, cartofii si rosiile sau o lingura de bulion de rosii.

Se lasa sa fiarba cit trebuie, fara sa se sfarme zarzavatul. Separat se fierbe un litru de bors si se strecoara in oala in care fierbe zarzavatul. Se adauga frunze de leustean sau de tarhon, de patrunjel si de marar.


Se gusta de sare, se potriveste de acru, mai adaugind la nevoie sare de lamiie dizolvata separat in apa. Se mai lasa sa dea in citeva clocote.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de legume

Ciorba taraneasca de legume

Se curata se spala si se taie marunt toate legumele. Se pune apa necesara intr-o oala si se adauga

18 voturi    1 comentariu
50 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si zarzavat de primavara

Ciorba taraneasca cu carne de porc si zarzavat de primavara

Intro oala punem carnea la fiert in 3 litri apa. Cand este aproape fiarta, adaugam morcovii taiati

24 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

93 voturi

Ingrediente

  • 3 l apa
  • 1 l bors
  • 1 kg carne de vaca
  • o ceapa
  • un morcov
  • un patrunjel
  • 1/2 telina
  • o mana de fasole tucara
  • 1/4 de varza mica
  • doi cartofi
  • doua rosii
  • marar
  • patrunjel
  • leustean
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda rosie si spanac