autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba taraneasca

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
3 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de vaca, o ceapa, un morcov, un patrunjel, 1/2 telina, o mana de fasole tucara, 1/4 de varza mica, doi cartofi, doua rosii, marar, patrunjel, leustean, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

93 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cind incepe sa fiarba se spumuieste de 2-3 ori. Se pune sare. Se adauga apoi tot zarzavatul taiat marunt, fasolea tucara taiata bucati si, mai la urma, varza, cartofii si rosiile sau o lingura de bulion de rosii.

Se lasa sa fiarba cit trebuie, fara sa se sfarme zarzavatul. Separat se fierbe un litru de bors si se strecoara in oala in care fierbe zarzavatul. Se adauga frunze de leustean sau de tarhon, de patrunjel si de marar.


Se gusta de sare, se potriveste de acru, mai adaugind la nevoie sare de lamiie dizolvata separat in apa. Se mai lasa sa dea in citeva clocote.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu piept de vita la Philips Multicooker

Ciorba taraneasca cu piept de vita la Philips Multicooker

Pregatiti zarzavatul: curatat, spalat, taiat cubulete. Spalati carnea, portionati-o. Turnati 3 litri

4 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de vacuta

Ciorba taraneasca de vacuta

Taiem carnea in cubulete mici si o punem la fiert. Eu am fiert-o in "oala minune" timp de 40 de minute. Apoi

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

93 voturi

Ingrediente

  • 3 l apa
  • 1 l bors
  • 1 kg carne de vaca
  • o ceapa
  • un morcov
  • un patrunjel
  • 1/2 telina
  • o mana de fasole tucara
  • 1/4 de varza mica
  • doi cartofi
  • doua rosii
  • marar
  • patrunjel
  • leustean
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE VARZA