autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba taraneasca

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Ingrediente
1/2 kg. carne de vaca, 1-2 buc. ceapa, 2 buc. morcov, 1 fir praz, 1 buc. pastirnac, 1 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. telina, 2 buc. cartofi, 2 buc. rosii, 1/2 lingura bulion, 2 l apa, sare, patrunjel, leustean, 1/2 l zeama de varza, 2 linguri orez

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie in bucati potrivite si se aseaza intr-o oala cu apa si sare, la foc. Cind incepe sa clocotesca, se scoate spuma de mai multe ori, pina cind nu se mai formeaza, apoi se adauga o parte de sare. Se curata zarzavatul, se spala si se taie marunt sau se rade pe razatoare, dupa care se introduce in ciorba. Cand carnea si zarzavatul sint aproape fierte, se adauga orezul, ales si spalat. Rosiile, curatate de pielita, de simburi si taiate felii, se adauga ceva mai titziu. In lipsa rosiilor, se pune bulionul dizolvat intr-o lingura de supa. Se lasa sa mai fiarba 10-15 minute. Separat, se fierbe intr-un vas zeama de varza si, cind clocoteste, se toarna prin strecuratoare in oala cu ciorba. Dupa ce ciorba a mai dat citeva clocote, se potriveste de sare si de acreala, mai adaugind daca este necesar zeama sau sare de lamiie dizolvata in apa. Cand este gata, se adauga frunzele de patrunjel si de marar tocate marunt
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE PESTE TARANEASCA

CIORBA DE PESTE TARANEASCA

Zarzavatul se curata,se spala,se toaca cubulete,se da prin razatoare sau se taie pestisori si se

244 voturi    48 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca

Ciorba taraneasca

Taiati carnea cubulete si puneti-o la fiert in apa rece, in jur de 4 litri. Fierbeti pentru 1 ora

10 voturi    2 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg. carne de vaca
  • 1-2 buc. ceapa
  • 2 buc. morcov
  • 1 fir praz
  • 1 buc. pastirnac
  • 1 buc. radacina de patrunjel
  • 1/2 buc. telina
  • 2 buc. cartofi
  • 2 buc. rosii
  • 1/2 lingura bulion
  • 2 l apa
  • sare
  • patrunjel
  • leustean
  • 1/2 l zeama de varza
  • 2 linguri orez

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vacuta