autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba taraneasca

Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iulie 2008

Ingrediente
300-400 g carne de vaca sau de porc mai grasa, morcov, patrunjel,telina(total 200g), o ceapa, 1-2 ardei grasi,3 rosii,2 cartofi mijlocii, o lingura cu mazare boabe,10-12 pastai de fasole verde, bors sau alta substanta acra, frunze aromate,sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Pieptul de vaca sau ciolanul de porc se pune la fiert in 2 l de apa rece cu o lingurita de sare, se fierb cca o ora, la foc mijlociu, ca sa nu se tulbure supa. Zarzavayul si ceapa, rase prin razatoare cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguri de ulei si se adauga in supa, impreuna cu fasolea rupta in bucati. Dupa circa 30 min, se adauga mazarea. Cand carnea si zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii taiati in cuburi mici, ardeii de 2 cm grosime. Ciorba se fierbe inca 15 min, ca sa se moaie si cartofii, apoi se adauga borsul sau alta substanta acra, completand lichidul, ca ciorba sa nu fie prea deasa si se sareaza dupa gust. Se lasa sa mai fiarba cateva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromeaza cu leustean sau patrunjel si se serveste nedreasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de porc cu zeama de varza

Ciorba taraneasca de porc cu zeama de varza

Carnea se spala si se portioneaza si se pune intr-o oala de 4-5 l la fiert cu 3 l apa si sare.Se

28 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de vacuta

Ciorba taraneasca de vacuta

Taiem carnea in cubulete mici si o punem la fiert. Eu am fiert-o in "oala minune" timp de 40 de minute. Apoi

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 300-400 g carne de vaca sau de porc mai grasa
  • morcov
  • patrunjel,telina(total 200g)
  • o ceapa
  • 1-2 ardei grasi,3 rosii,2 cartofi mijlocii
  • o lingura cu mazare boabe,10-12 pastai de fasole verde
  • bors sau alta substanta acra
  • frunze aromate,sare.

Raporteaza reteta

Retete
de ana maria lengher
OMLETA TARANEASCA

OMLETA TARANEASCA

Se caleste ceapa si ardeiul, taiata cubulete, apoi se pun si carnatii. Se pune branza rasa. Dupa

12 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive cu oua
CASTRAVETI MURATI

CASTRAVETI MURATI

Se pun castravetii taiati in 4 pe lung in borcane de 800 g. Se pune otetul peste castraveti in borcan,

21 voturi    11 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se taie ceapa si un morcov cubulete si se calesc in 3 linguri de ulei, celalalt morcov se taie mai

3 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba din piept de pui