autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba taraneasca cu carne de porc si zarzavat de primavara

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 iunie 2010

Ingrediente
½ kg carne de porc, 4 morcovi, 2-3 fire ceapa verde, 2-3 fire usturoi verde, 1 legatura patrunjel verde, cateva fire de telina verde, 1-2 fire marar verde, 1 cescuta pt cafea cu orez, 200 g mazare bonduelle congelata(1/2 de punga), 2 cartofi, ½ de varza mai mica, 4 rosii cherry(eu am avut de gradina insa congelate), sare, 1 ou, 2 linguri de smantana.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

24 voturi

Mod de preparare

Intro oala punem carnea la fiert in 3 litri apa. Cand este aproape fiarta, adaugam morcovii taiati cubulete, orezul spalat, ceapa si usturoiul taiate marunt, cartofii curatati, spalati, taiati cubulete, rosioarele oparite(ca sa le putem decoji). Cand zarzavatul este fiert, potrivim de sare, stingem focul. Dregem ciorba cu galbenusul de ou amestecat bine cu smantana si cu putina ciorba din oala, apoi desertam diresatura in oala, presaram verdeata tocata marunt. Cine doerste poate adauga si albusul separat in oala de ciorba(acesta se coaguleaza daca se aduga imediat dupa ce stingem focul). Se serveste ciorba cu ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca cu carne de porc si zarzavat de primavara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba radauteana,.de Bihor

Ciorba radauteana,.de Bihor

Se taie bucati carnea de pui si se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp curatam zarzavatul si

93 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba mixta cu carne de porc si os de vita

Ciorba mixta cu carne de porc si os de vita

Carnea de porc se taie bucati (cuburi) si se pune la fiert impreuna cu osul de vita in multa apa. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Multumesc de comentarii.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Multumesc, tare gustoasa si satioasa.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    O bunatate !

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Eu nu am pus niciodata usturoi la ciorba de porc. Dar merita incercat ! Buna, buna !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

24 voturi

Ingrediente

  • ½ kg carne de porc
  • 4 morcovi
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 2-3 fire usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • cateva fire de telina verde
  • 1-2 fire marar verde
  • 1 cescuta pt cafea cu orez
  • 200 g mazare bonduelle congelata(1/2 de punga)
  • 2 cartofi
  • ½ de varza mai mica
  • 4 rosii cherry(eu am avut de gradina insa congelate)
  • sare
  • 1 ou
  • 2 linguri de smantana.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Multumesc de comentarii.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu zarzavat nou