autor:

Adela Zilahi

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba taraneasca de porc

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 februarie 2012

Ingrediente
700-800 gr spata de porc, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 1 bucata telina (50 gr), 2 cepe, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras rosu, 100 gr mazare ( 1 mana buna), 100 gr fasole verde, 100 gr varza taiata, 2-3 cartofi, 1-2 linguri bulion, sare, piper, zeama de lamaie/otet/ sare de lamaie, 2 linguri ulei, 3-4 fire patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Taiem carnea in bucati, curatatam, spalam si taiem legumele dupa preferinta. Punem carnea la fiert in 3 l de apa cu putina sare si lasam sa fiarba, se ia spuma ce se formeaza , sa fie limpede ciorbica.
Intre timp calim legumele in ulei 3-4 min, apoi adaugam in oala si lasam sa fiarba.
Cand au fiert legumele si carnea se adauga bulionul, patrunjelul verde tocat, potrivim de sare si piper daca e nevoie si acrim cu zeama de lamaie.
Servim alaturi de o portie generoasa de smantana si pentru iuteala, cu ardei iute murat sau proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si zarzavat de primavara

Ciorba taraneasca cu carne de porc si zarzavat de primavara

Intro oala punem carnea la fiert in 3 litri apa. Cand este aproape fiarta, adaugam morcovii taiati

24 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare.

132 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 700-800 gr spata de porc
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 bucata telina (50 gr)
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 gr mazare ( 1 mana buna)
  • 100 gr fasole verde
  • 100 gr varza taiata
  • 2-3 cartofi
  • 1-2 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie/otet/ sare de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • 3-4 fire patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi
Bilute Fanta

Bilute Fanta

In pimul rand fierbem o budinca din suc si praful de budinca dupa instructiuni. Cand este gata budinca,

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba Radauteana