autor:

Truedelights

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba taraneasca de stir

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2010

Ingrediente
o mana -doua cu frunze de stir foarte tinere, un morcov taiat rondele sau cuburi, 2 fire de ceapa verde, 2 fire usturoi verde, o ceasca orez, marar, putin ulei, patrunjel, frunze de telina, leustean, sare, vegeta, o cana corcoduse verzi, o jumatate de cana cu prune verzi

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Punem o oala cu 3 l de apa la fiert.
Cand apa da in clocot punem morcovul,
ceapa si usturoiul taiate marunt,
orezul spalat si lasam sa fiarba.

Corcodusele si prunele se spala si
se rup coditele apoi se pun separat sa
fiarba in 0.5 l apa.Cand s-au inmuiat
se opreste focul si se paseaza bine cu
o furculita.Strecuram zeama si o
folosim sa acrim ciorbica.

Cand a fiert orezul adaugam frunzele
de telina,putin leustean, putin marar,
patrunjel-toate tocate fin, uleiul si
stirul spalat bine in mai multe ape si
taiat marunt.
Lasam sa fiarba inca putin doar cat sa
se inmoaie stirul apoi acrim ciorba
cu zeama de corcoduse si saram
dupa gust. Mai dam un clocot si gata.

Se serveste rece cu marar verde deasupra si usturoi verde alaturi.
Punem o oala cu 3 l de apa la fiert.
Cand apa da in clocot punem morcovul,
ceapa si usturoiul taiate marunt,
orezul spalat si la
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de stir" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe
Supa de dovlecel

Supa de dovlecel

Se curata dovlecelul, se rade si se sareaza, lasandu-se asa pana calim ceapa, rosiile si ardeiul. Adaugam

7 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa

17 voturi    2 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    Flori, o ciorba minunata cu un ingredient pretios: stirul!

  • Truedelights

    Truedelights (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Este o reteta deosebita si tare gustoasa! Daca intrati pe blogul meu (Bucataria marea aventura) o sa cititi acolo si cateva informatii despre proprietatile miraculoase ale stirului...De aceea strabunii nostri erau mult mai sanatosi... :)

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    O reteta deosebita! Am mai auzit de ea la bunica mea.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • o mana -doua cu frunze de stir foarte tinere
  • un morcov taiat rondele sau cuburi
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • o ceasca orez
  • marar
  • putin ulei
  • patrunjel
  • frunze de telina
  • leustean
  • sare
  • vegeta
  • o cana corcoduse verzi
  • o jumatate de cana cu prune verzi

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Briose tiramisu

Briose tiramisu

Crema Branza mascarpone se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si albusurile. Se

17 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Sirop de catina

Sirop de catina

Fructele de catina se desprind de pe crengute cu ajutorul unei furculite. Se spala apoi cu apa si

38 voturi    12 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe
Zacusca de fasole

Zacusca de fasole

Fasolea inmuiata inainte, se pune la fiert ,cu sare si foi de dafin, pana se inmoaie. Ceapa, morcovul

45 voturi    28 comentarii
2h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Flori, o ciorba minunata cu un ingredient pretios: stirul!

Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe