autor:

Truedelights

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba taraneasca de stir

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2010

Ingrediente
o mana -doua cu frunze de stir foarte tinere, un morcov taiat rondele sau cuburi, 2 fire de ceapa verde, 2 fire usturoi verde, o ceasca orez, marar, putin ulei, patrunjel, frunze de telina, leustean, sare, vegeta, o cana corcoduse verzi, o jumatate de cana cu prune verzi

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Punem o oala cu 3 l de apa la fiert.
Cand apa da in clocot punem morcovul,
ceapa si usturoiul taiate marunt,
orezul spalat si lasam sa fiarba.

Corcodusele si prunele se spala si
se rup coditele apoi se pun separat sa
fiarba in 0.5 l apa.Cand s-au inmuiat
se opreste focul si se paseaza bine cu
o furculita.Strecuram zeama si o
folosim sa acrim ciorbica.

Cand a fiert orezul adaugam frunzele
de telina,putin leustean, putin marar,
patrunjel-toate tocate fin, uleiul si
stirul spalat bine in mai multe ape si
taiat marunt.
Lasam sa fiarba inca putin doar cat sa
se inmoaie stirul apoi acrim ciorba
cu zeama de corcoduse si saram
dupa gust. Mai dam un clocot si gata.

Se serveste rece cu marar verde deasupra si usturoi verde alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de stir" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui  a  la grec

Ciorba de pui a  la grec

Se taie puiul bucati si se pune la fiert in apa rece cu morcovul si ceapa taiate cubulete si telina

113 voturi    12 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de potroace

Ciorba de potroace

Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Punem la incalzit uleiul intr-o oala si

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    Flori, o ciorba minunata cu un ingredient pretios: stirul!

  • Truedelights

    Truedelights (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Este o reteta deosebita si tare gustoasa! Daca intrati pe blogul meu (Bucataria marea aventura) o sa cititi acolo si cateva informatii despre proprietatile miraculoase ale stirului...De aceea strabunii nostri erau mult mai sanatosi... :)

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    O reteta deosebita! Am mai auzit de ea la bunica mea.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • o mana -doua cu frunze de stir foarte tinere
  • un morcov taiat rondele sau cuburi
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • o ceasca orez
  • marar
  • putin ulei
  • patrunjel
  • frunze de telina
  • leustean
  • sare
  • vegeta
  • o cana corcoduse verzi
  • o jumatate de cana cu prune verzi

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

14 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Flori, o ciorba minunata cu un ingredient pretios: stirul!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă rădăuțeană