autor:

valentina ionita

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA TARANEASCA DE ZARZAVAT

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
1 morcov, o albitura, cateva felii de telina, putina varza tocata, putina fasole verde, putina mazare, 2 dovlecei mai mici, cartofi, putina stevie, 1-2 cepe, sare,, 3-4 rosii decojite si taiate marunt, 2 catei de usturoi, leustean verde, ulei, tarhon verde, bors dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

32 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata, se spala,se toaca marunt si se pune la inabusit in putin ulei.Se adauga supa de legume sau apa fiarta din cand in cand.Se adauga morcovul,albitura,telina taiate marunt,apoi fasolea verde rupta bucatele 1-2 cm,mazarea si varza.Cand sunt aproape fierte adaugati cartofii, dovleceii taiati cubulete,stevia taiata bucati,rosiile tocate marunt si se lasa sa fiarba.Stevia se pune neoparita deoarece isi pierde din vitamine.
Cand este fiert totul,se potriveste de sare,piper,se adauga usturoiul tocat , borsul clocotit in prealabil ,apa fiarta sau supa de legume daca mai este nevoie si se mai lasa sa dea in cateva clocote.La sfarsit se pune leusteanul si tarhonul si se opreste focul.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA TARANEASCA DE ZARZAVAT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si zarzavat de primavara

Ciorba taraneasca cu carne de porc si zarzavat de primavara

Intro oala punem carnea la fiert in 3 litri apa. Cand este aproape fiarta, adaugam morcovii taiati

24 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de gaina cu tocmagi

Bors de gaina cu tocmagi

Se transeaza gaina si se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se spumeaza bine si se lasa la

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine):

    E foarte buna. Eu am pus si cubulete de carne de vita si smantana. Ne-a placut tuturor. Pana si fetitei mele de 1an si 8luni ia placut.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • marcela79

    marcela79 (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

    foarte buna ciorbita

  • Fara foto

    valentina ionita , 03 august 2009

    Ma bucur draga Nadia ca ti-a placut...Este delicioasa si cu carnita intr-adevar...Multumesc pentru incredere...

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 02 august 2009

    Delicioasa, am facut saptamana asta si am pus si cateva cubulete de carne de vita si smantana. E super!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Foarte buna ciorba dar si noua ne place sa punem si putina smantana.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Multumesc pentru increderea acordata...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Felicitari pentru prezentare si reteta.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      E foarte buna ciorba ta!Vara,ciorba de legume are mai multa trecere.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2009

      Minunata reteta. Eu as adauga in farfurie o lingura de smantana.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

32 voturi

Ingrediente

  • 1 morcov
  • o albitura
  • cateva felii de telina
  • putina varza tocata
  • putina fasole verde
  • putina mazare
  • 2 dovlecei mai mici
  • cartofi
  • putina stevie
  • 1-2 cepe
  • sare,
  • 3-4 rosii decojite si taiate marunt
  • 2 catei de usturoi
  • leustean verde
  • ulei
  • tarhon verde
  • bors dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

marcela79 (Chef de cuisine)

foarte buna ciorbita

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vitel cu legume congelate