Ciorba taraneasca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. de carne de vaca
  • sare
  • o ceapa mijlocie
  • un morcov
  • un patrunjel
  • o jumatate de telina
  • o mana de fasole verde
  • un sfert de varza mica
  • 2 cartofi curatati si taiati bucati
  • 2-3 rosii potrivite
  • 1 l de bors
  • leustean
  • tarhon
  • patrunjel
  • marar

Mod de preparare

Se taie 1 kg. de carne de vaca in bucati potrivite si se pun la fiert intr-o oala cu 2-3 litri de apa. Cand incepe sa fiarba se spumeste de 2-3 ori. Se pune sare. Se adauga o ceapa mijlocie, un morcov, un patrunjel, o jumatate de telina, taiate marunt, o mana de fasole verde taiata bucati de 2-3 cm., si mai la urma un sfert de varza mica, 2 cartofi curatati si taiati bucati, 2-3 rosii potrivite sau o lingura de bulion de rosii. Se lasa la fiert. Deoparte de fierbe 1 l de bors si se strecoara in oala in care fierbe zarzavatul. Se adauga frunza de leustean sau de tarhon, de patrunjel si de marar. Se gusta de sare, se potriveste de acru, mai adaugand la nevoie sare de lamaie topita deoparte in apa, sau zeama de lamaie. Se lasa sa mai dea vreo doua clocote.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise