autor:

Lia Maria

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbita bogata, pe aripi de curcan

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 mai 2010

Ingrediente
1 aripa de curcan, 1 catel usturoi, 1 lingurita boabe de piper, 1 cub Knor (obtional), 3 morcovi, 2 patrunjei (radacina), 1 telina (radacina), 2 ceape vechi + 5 fire, verde, ½ ardei gras rosu, 1 legatura, frunze leustean, 200g mazare congelata, 200g fasole galbena congelata, 2 rosii mari decojite ( eu am folosit congelate), 3 galbenuse de ou, 500g smantana, 2 ardei kapia, murati, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala de 8L, adaugam apa rece, aripa( bine spalata), 1 ceapa veche intreaga,cubul knor,boabele de piper, sare si o punem la fiert. Dupa primele clocote, spumam si lasam sa fiarba la foc mic,pana se desprinde carnea de pe os, aprox 60’.
Intre timp taiem toate zarzavaturile cubulete, maruntim ceapa si frunzele de leustean.
Separat intr-o alta oala, adaugam putin ulei si cand s-a incins, punem la calit pe rand : ceapa, ardeiul si restul de legume (fara cele congelate). Lasam la dinstuit cam 15’, dupa care stingem focul.
Cand carnea s-a fiert atat cat sa se desprinda usor de pe oase, o scoatem intr-un bol si o lasam sa se raceasca. Supa in care a fiert, o punem peste zarzavaturile calite, dar, atentie ! Trecuta prin strecuratoare. Amestecam, punem si zarzavaturile congelate (rosiile le-am maruntit) si lasam la fiert,cam 20’.
Pe un fund de lemn, cu ajutorul unui cutit, indepartam pielita de pe ardeii kapia murati, ii maruntim si-i adaugam in ciorba.
De pe oase, scoatem carnea, o maruntim si o punem in ciorba.
La final, intr-un bol, amestecam galbenusele cu smantana si leusteanul maruntit pe care le adaugam in ciorba. Asezonam cu sare daca mai este nevoie si dupa doua trei clocote oprim focul, ciorbita este gata. Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita bogata, pe aripi de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
ciorba de pui

ciorba de pui

Dintr-un pui opresc jumatate de piept,spatele si aripioarele pe care le tai bucati,le spal bine. Intr-o

15 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de aripa de curcan cu zdrente de spanac

Ciorba de aripa de curcan cu zdrente de spanac

Se spala carnea si se pune la fiert in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma,

11 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Istvan Gavra , 11 octombrie 2014

    asa-i .ii foarte gustoasa ciorba cu aceasta reteta!!!multumim

  • Fara foto

    anca cucui , 17 iunie 2010

    super ciorbita si eu facsi imi iasa super

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Intr-adevar o ciorba bogata.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Merita incercate !

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Foarte interesanta

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Delicioasa cu asa zarzavat bun si variat.

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Felicitari.Si noi mancam ciorbita.Merita 5 stelute1

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Foarte buna.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Buna, foarte buna cu mult zarzavat si smantanica.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Minunata! Imi place...

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      ador carnita de curcan,e foarte buna si are cel mai putin colestrol dintr carnuri chiar si ca cea de pui

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Delicioasa intr-adevar! ...si merita toate stelutele :)

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Foarte buna ciorbita de aripi de curcan... am facut si eu saptamana trecuta...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Delicioasa ...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Imi place mult ciorbita ta..frumoase poze. Felicitari.........

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

21 voturi

Ingrediente

  • 1 aripa de curcan
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 cub Knor (obtional)
  • 3 morcovi
  • 2 patrunjei (radacina)
  • 1 telina (radacina)
  • 2 ceape vechi + 5 fire
  • verde
  • ½ ardei gras rosu
  • 1 legatura
  • frunze leustean
  • 200g mazare congelata
  • 200g fasole galbena congelata
  • 2 rosii mari decojite ( eu am folosit congelate)
  • 3 galbenuse de ou
  • 500g smantana
  • 2 ardei kapia
  • murati
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

anca cucui

super ciorbita si eu facsi imi iasa super

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de ciuperci champignions