autor:

joly-gina

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbita de burta

Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2010

Ingrediente
burta de vacuta 2-3 kg, 2 cepe, 3-4 morcovi, otet, usturoi, sare, delicat, 250g samatana, usturoi, cateva fasi de gogosar acru, un os de vita, -3-4 oua

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

9 voturi

Mod de preparare


Se spala bine burta si se lasa cam -1-2 ore in apa rece cu otet sa-i mai i-a din miros,dupa care se pune la fiert impreuna cu osul.

Dupa ce a fiert jumate de ora se pune ceapa intreaga si morcovi.

O lasam sa fiarba foarte mult si probam cand este fiarta ,scoatem o bucatica si vedem daca este moale.

Cand a fiert scoateb bucatile de burta si o taiem fasi subtiri ,morcovi ii scoatem si ceapa ,dupa preferinte daca vreti ii puteti pune la loc in ciorbita bucati mai mari,eu ii scot si ii arunc.

Strecuram zeama si punem toate bucatlele fasi inapoi in zeama(aruncam si osul de vita)

Preparam din smantana otet oua ,usturoi o pasta si o incorporam inct ,incet in zeama ,ca sa nu se mazareasca luati usor cu polonicul din zeama si mai subtiati crema din samatana ,dupa care o turanam peste supa

La sfarsit se taie fasii de gogosar in ciorbita.

Dupa preferinte se pune mai mult sau mai putin otet, piper, smatana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu afumatura acrita cu prune verzi

Ciorba cu afumatura acrita cu prune verzi

Intr-o oala puneti la fiert in 3 litri de apa cu putina sare costita, dovlecelul si cartoful taiate

11 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA TARANEASCA DE ZARZAVAT

CIORBA TARANEASCA DE ZARZAVAT

Ceapa se curata, se spala,se toaca marunt si se pune la inabusit in putin ulei.Se adauga supa de

32 voturi    8 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Tare mult imi place ciorba de burta...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    Foarte bine ai explicat cum se face,iar prezentarea(pozele)sunt ok.

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • burta de vacuta 2-3 kg
  • 2 cepe
  • 3-4 morcovi
  • otet
  • usturoi
  • sare
  • delicat
  • 250g samatana
  • usturoi
  • cateva fasi de gogosar acru
  • un os de vita
  • -3-4 oua

Raporteaza reteta

Retete
de joly-gina
Cozonac foarte pufos si aratos

Cozonac foarte pufos si aratos

laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga

67 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Legume cu sos de soia

Legume cu sos de soia

Legumele se curata de coaja se taie in fasi lungi, se spala si se calesc cu o ligura de ulei de masline.

10 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne
Zambetul negresei

Zambetul negresei

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca

18 voturi    11 comentarii
30 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tare mult imi place ciorba de burta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de peste manastiresc