autor:

ALINA BANICA

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbita de ciocanele de porc

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 noiembrie 2006

Ingrediente
- 6 picioruse de porc, - 2 rasoale de porc, - 1 morcov, - 1 pastarnac, - 1 radacina de patrunjel, - 1 ceapa, - 1 telina mica, - dafin, piper boabe, sare., , pentru dres se foloseste:, - 500 g smantana, - 4 oua, ,

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

70 voturi

Mod de preparare

1. Se aseaza intr-o oala mai mare ciocanelele spalate si curatate si rasoalele feliate;
2. Se acopera cu apa si se dau in clocot pana se ridica spuma;
3. Se arunca apa, iar ele se calesc si se aseaza iar in oala intr-o noua apa;
4 Dupa ce au fiert cam 1 ora se adauga zarzavatul curatat si se mai lasa la fiert pana cand se desprinde carnea de pe oase cu usurinta;
5. Se scot piciorusele si rasoalele fierte, se lasa la racit, se curata de pe oase, se taie marunt si se aseaza din nou in oala cu zeama strecurata;
6. Se mai dau in cateva clocote, se potriveste de sare si piper si se lasa la racit;
7. Se pregateste pentru dres smantana cu galbenusurile, se bat bine si se adauga in zeama calda, dar nu fierbinte;
8. Se serveste cu mujdei de usturoi, otet si ardei usturat.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de ciocanele de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Aripile de pui se spala,se parlesc pentru a indeparta resturile de pene sau puf,se spala din nou

8 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Sseparat se da intr-un clocot oasele de vita pentru a se curata si spala, dupa care in oala pentru

8 voturi    1 comentariu
5h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anica Apostol , 24 mai 2014

    da

  • Fara foto

    Vasilica Ichim , 15 mai 2014

    super buna

  • Fara foto

    Aura Chipirliu , 13 decembrie 2013

    SUPER BUNA

    • Fara foto

      Valerica Burca , 11 noiembrie 2013

      da

    • Fara foto

      Daniel Popa , 11 noiembrie 2013

      super buna si sanatoasa...ca, la bunica acasa!

    • Fara foto

      Ianos Maria , 01 noiembrie 2013

      f.f. buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

70 voturi

Ingrediente

  • - 6 picioruse de porc
  • - 2 rasoale de porc
  • - 1 morcov
  • - 1 pastarnac
  • - 1 radacina de patrunjel
  • - 1 ceapa
  • - 1 telina mica
  • - dafin
  • piper boabe
  • sare.
  • pentru dres se foloseste:
  • - 500 g smantana
  • - 4 oua

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE IEPURE