autor:

ALINA BANICA

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbita de ciocanele de porc

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 noiembrie 2006

Ingrediente
- 6 picioruse de porc, - 2 rasoale de porc, - 1 morcov, - 1 pastarnac, - 1 radacina de patrunjel, - 1 ceapa, - 1 telina mica, - dafin, piper boabe, sare., , pentru dres se foloseste:, - 500 g smantana, - 4 oua, ,

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

72 voturi

Mod de preparare

1. Se aseaza intr-o oala mai mare ciocanelele spalate si curatate si rasoalele feliate;
2. Se acopera cu apa si se dau in clocot pana se ridica spuma;
3. Se arunca apa, iar ele se calesc si se aseaza iar in oala intr-o noua apa;
4 Dupa ce au fiert cam 1 ora se adauga zarzavatul curatat si se mai lasa la fiert pana cand se desprinde carnea de pe oase cu usurinta;
5. Se scot piciorusele si rasoalele fierte, se lasa la racit, se curata de pe oase, se taie marunt si se aseaza din nou in oala cu zeama strecurata;
6. Se mai dau in cateva clocote, se potriveste de sare si piper si se lasa la racit;
7. Se pregateste pentru dres smantana cu galbenusurile, se bat bine si se adauga in zeama calda, dar nu fierbinte;
8. Se serveste cu mujdei de usturoi, otet si ardei usturat.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de ciocanele de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu taitei de casa

Ciorba de porc cu taitei de casa

Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic. Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul

3 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoare cu tarhon

In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Anica Apostol , 24 mai 2014

    da

  • Vasilica Ichim , 15 mai 2014

    super buna

  • Aura Chipirliu , 13 decembrie 2013

    SUPER BUNA

    • Valerica Burca , 11 noiembrie 2013

      da

    • Daniel Popa , 11 noiembrie 2013

      super buna si sanatoasa...ca, la bunica acasa!

    • Ianos Maria , 01 noiembrie 2013

      f.f. buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

72 voturi

Ingrediente

  • - 6 picioruse de porc
  • - 2 rasoale de porc
  • - 1 morcov
  • - 1 pastarnac
  • - 1 radacina de patrunjel
  • - 1 ceapa
  • - 1 telina mica
  • - dafin
  • piper boabe
  • sare.
  • pentru dres se foloseste:
  • - 500 g smantana
  • - 4 oua

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
ciorba de purcel cu legume