Ciorbita de ciocanele de porc

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 6 picioruse de porc;
  • - 2 rasoale de porc;
  • - 1 morcov;
  • - 1 pastarnac;
  • - 1 radacina de patrunjel;
  • - 1 ceapa;
  • - 1 telina mica;
  • - dafin, piper boabe, sare.
  • pentru dres se foloseste:
  • - 500 g smantana;
  • - 4 oua;

Mod de preparare

1. Se aseaza intr-o oala mai mare ciocanelele spalate si curatate si rasoalele feliate;

2. Se acopera cu apa si se dau in clocot pana se ridica spuma;

3. Se arunca apa, iar ele se calesc si se aseaza iar in oala intr-o noua apa;

4 Dupa ce au fiert cam 1 ora se adauga zarzavatul curatat si se mai lasa la fiert pana cand se desprinde carnea de pe oase cu usurinta;

5. Se scot piciorusele si rasoalele fierte, se lasa la racit, se curata de pe oase, se taie marunt si se aseaza din nou in oala cu zeama strecurata;

6. Se mai dau in cateva clocote, se potriveste de sare si piper si se lasa la racit;

7. Se pregateste pentru dres smantana cu galbenusurile, se bat bine si se adauga in zeama calda, dar nu fierbinte;

8. Se serveste cu mujdei de usturoi, otet si ardei usturat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise