autor:

Mihaela11

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbita de conopida cu morcovi si bors

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de :, -1 conopida de marime medie, -3-4 morcovi mari, -1 ceapa mica, -2 lingurite Vegeta ( sau Legume Delikat), -2 lingurite bors Delikat cu legume, -1 cutie smantana Nestle( 170gm), -4 linguri ulei de masline, -2 lingurite faina, -1 lingurita de sare, -2 litrii apa fierbinte, -frunza de patrujel

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

18 voturi

Mod de preparare

Conopida se spala si se desface in buchete mici.
Morcovii se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.
Se pune intr-o cratita uleiul de masline la incins si se adauga ceapa taiata marunt si morcovul.
Se calesc pana ceapa ia culoare aurie; in acest fel supa va lua culoare de la morcovul calit.
Se adauga apa fierbinte si buchetele de conopida; se adauga sarea si Vegeta; se fierb 20 de minute.
Se adauga apoi borsul si se mai fierbe ciorba inca 5 minute.
La ultimele clocote se adauga frunza de patrunjel.
Se drage cu smantana frecata cu 2 lingurite de faina.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de conopida cu morcovi si bors" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu afumatura

Ciorba cu afumatura

Se taie in bucati potrivite afumatura.Se pune la foc ,se lasa sa fiarba 10-15 min. si se arunca prima

11 voturi    20 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Sunca taiata felii se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata, cimbru, vegeta si pasta de gogosari. Varza

3 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nely Tyna , 02 august 2014

    delicoasa

  • Fara foto

    Daniela Manita , 26 februarie 2014

    Foarte buna

  • Fara foto

    Proca Constanta , 23 noiembrie 2013

    Foarte buna ciorbita

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2010

      Felicitari,este o bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Felicitari draga Mihaela !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

18 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -1 conopida de marime medie
  • -3-4 morcovi mari
  • -1 ceapa mica
  • -2 lingurite Vegeta ( sau Legume Delikat)
  • -2 lingurite bors Delikat cu legume
  • -1 cutie smantana Nestle( 170gm)
  • -4 linguri ulei de masline
  • -2 lingurite faina
  • -1 lingurita de sare
  • -2 litrii apa fierbinte
  • -frunza de patrujel

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

Felicitari,este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de salata verde