autor:

LALY

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbita de perisoare

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 mai 2010

Ingrediente
Pentru perisoare:, , * 500 gr carne tocata, * 1 ceapa, * 2 linguri orez, * 1 ou, * un praf de sare, * leustean verde tocat marunt, , Pentru ciorbita:, , * 1 morcov, * 1 pastarnac, * 1/2 telina, * 1 ceapa, * 3 linguri bulion, * zeama de varza sau bors, * leustean verde, * 1 ou, * smantana

Dificultate: Medie Timp: 1h

197 voturi

Mod de preparare

Pentru perisoare: se pune carnea intr-un castron.Se adauga ceapa tocata marunt,orezul,oul si sarea.Eu pun si leustean verde tocat marunt.Le da un gust aparte.Se fac perisoare rotunde si se dau deoparte.



Pentru ciorbita: se toaca marunt morcovul,telina,pastarnacul,si ceapa.Se pune o oala la fiert in care adaugam 2-3 litri de apa.Se adauga zarzavatul si se lasa sa fiarba.

Cand zarzavatul a fiert se pun perisoarele si se lasa sa fiarba bine orezul.Cand este fiert se adauga bors sau zeama de varza dupa gust.Se pune si suc de rosii sau pasta de tomate.Sarea se adauga dupa gust.

Cand sunt fierte perisoarele se bate bine oul cu un pic de zeama si se pune apoi in oala.Se servesc cu smantana si leustean verde deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de perisoare

Ciorbita de perisoare

Se pune uleiul de masline la incins si se caleste ½ ceapa taiata marunt si morcovul ras pe razatoarea

6 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Bors rosu cu afumatura

Bors rosu cu afumatura

Rad sfecla pe razatoarea mare, o dau la fiert in apa rece cu sare si otet.Dupa 15 minute adaug ceapa,morcovul,

23 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Adina (Bucatar sef):

    Super buna! Am facut pentru prima data ciorba de perisoare insa a iesit foarte gustoasa!!!

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013

    Asa este Constanta,este preferata familiei.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013

    Foarte gustoasa !

  • Fara foto

    Proca Constanta , 21 noiembrie 2013

    Foarte gustoasa !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

197 voturi

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • * 500 gr carne tocata
  • * 1 ceapa
  • * 2 linguri orez
  • * 1 ou
  • * un praf de sare
  • * leustean verde tocat marunt
  • Pentru ciorbita:
  • * 1 morcov
  • * 1 pastarnac
  • * 1/2 telina
  • * 1 ceapa
  • * 3 linguri bulion
  • * zeama de varza sau bors
  • * leustean verde
  • * 1 ou
  • * smantana

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

2 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

5 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

LALY (Chef de cuisine)

Asa este Constanta,este preferata familiei.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Bors rosu cu afumatura