Ciorbita din aripioare de pui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ciorbita din aripioare de pui

Ingrediente

  • - 10 aripioare de pui;
  • - 1 kg rosii;
  • - 2 ardei grasi;
  • - 3 morcovi noi;
  • - o mana de pastai de fasole;
  • - 1 dovlecel;
  • - 3 cepe noi;
  • - 1 radacina patrunjel proaspat;
  • - 3 cartofi noi;
  • - sare;
  • - piper;
  • - boia de ardei;
  • - 500 ml zeama de corcoduse;
  • - 1 legatura leustean proaspat;
  • - 4-5 fire de cimbrisor salbatic.

Mod de preparare

1. Se curata aripioarele de pui, se spala si se aseaza intr-o oala. Se acopera cu apa, se adauga o lingurita de sare si se pun la foc. Cand incepe sa se ridice spuma se curata bine si se lasa sa fiarba in continuare.

2. Dupa 15 minute se adauga legumele: fasolea pastai, ceapa, morcovul, patrunjelul si se mai lasa 10 minute. Apoi se adauga restul de legume: cartoful si dovlecelul taiate cubulete si ardeiul taiat marunt. Se mai lasa la fiert 10 minute si se adauga rosiile date pe razatoarea mare.

3. Dupa alte 10 minute adaugam cimbrisorul, zeama de corcoduse, potrivim cu sare, piper si boia si mai lasam 10 minute.

4. La final adaugam leusteanul proaspat tocat marunt.

Este o ciorbita usoara de vara in care se poate adauga, in farfurie, si o lingura de smantana sau iaurt, dupa preferinta si servita cu paine calda.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise