autor:

ALINA BANICA

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbita din aripioare de pui

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2010

Ingrediente
-10 aripioare de pui, -1 kg rosii, -2 ardei grasi, -3 morcovi noi, -o mana de pastai de fasole, -1 dovlecel, -3 cepe noi, -1 radacina patrunjel proaspat, -3 cartofi noi, -sare, -piper, -boia de ardei, -500 ml zeama de corcoduse, -1 legatura leustean proaspat, -4-5 fire de cimbrisor salbatic.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

1. Se curata aripioarele de pui, se spala si se aseaza intr-o oala. Se acopera cu apa, se adauga o lingurita de sare si se pun la foc. Cand incepe sa se ridice spuma se curata bine si se lasa sa fiarba in continuare.
2. Dupa 15 minute se adauga legumele: fasolea pastai, ceapa, morcovul, patrunjelul si se mai lasa 10 minute. Apoi se adauga restul de legume: cartoful si dovlecelul taiate cubulete si ardeiul taiat marunt. Se mai lasa la fiert 10 minute si se adauga rosiile date pe razatoarea mare.
3. Dupa alte 10 minute adaugam cimbrisorul, zeama de corcoduse, potrivim cu sare, piper si boia si mai lasam 10 minute.
4. La final adaugam leusteanul proaspat tocat marunt.


Este o ciorbita usoara de vara in care se poate adauga, in farfurie, si o lingura de smantana sau iaurt, dupa preferinta si servita cu paine calda.


Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita din aripioare de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE VITEL

CIORBA DE VITEL

Se spala bine carnea,daca este nevoie se mai taie in bucati,se zvanta si se pune la fiert in 2 l

37 voturi    4 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de ciolan

Bors de ciolan

Se taie in bucati mici ciolanul, se pune la fiert si se ia spuma. Se toaca in cubulete ceapa, morcovul,

5 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2011

    O bunatate !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    Multumesc frumos!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    ce gustoasa!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Foarte bunã si sãnãtoasã ciorbita ta!!!am si eu cimbrisor sãlbatic in vas:)

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Tare buna si gustoasa.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Foarte buna ciorbita si cu painica proaspata... yami,yami sa tot mananci. *****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      O bunatate !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Delicioasa !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      O bunatate ciorbita ta...

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Cred ca e grozava ciorbita ta, arata foarte bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • -10 aripioare de pui
  • -1 kg rosii
  • -2 ardei grasi
  • -3 morcovi noi
  • -o mana de pastai de fasole
  • -1 dovlecel
  • -3 cepe noi
  • -1 radacina patrunjel proaspat
  • -3 cartofi noi
  • -sare
  • -piper
  • -boia de ardei
  • -500 ml zeama de corcoduse
  • -1 legatura leustean proaspat
  • -4-5 fire de cimbrisor salbatic.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE COCOS