Ingrediente
300g. piept de gaina, 100ml. ulei de masline, 1 ciapa medie (rosie ori alba), 1 rosie, 1 morcov, 4 linguri mari de mazare verde, 1 lingurita pasta de rosii, 1 lingurita paprika, 0 jumatate de lingurita turmeric, sare si piper negru dupa gust, o mina de leustean, 5-6 linguri vermicelli(spaghete de dimensiuni foarte mici), patrunjel, sucul de la o lamiie
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
45 voturi
Mod de preparare
Intre timp taiem rosia in cuburi mici, cind capa e gata adauga si rosia cu pasta de rosie, lasam sa se coaca cam timp de 10-15min.Daca simtim ca sa scazut apa lasata de rosie punem putina apa.Punem o jumatate de lingurita de sare nu punem mai mult pe urma dupa gust putem sa mai adaugam.
Punem si paprika,turmenicul si 6 pahare cu apa lasam sa dea in clocot.
Curatim si morcovul si il adaugam in oala cu care urmeaza si pieptul de gaina taiat in cuburi mici si mazarea, piperam si lasam sa se coaca bine....
Tocam leusteanul si il adaugam in oala lasam sa se coaca 5 min. apoi punem sivermicelli lasam sa se coaca cam 20min. daca vedeti ca se ingroasa puteti sa adaugati apa asat nu este o problema doar ca apa sa fie fierbinte!!!!
cind aproape este gata tocam patrunjelul si il punem in ciorbita cu socul de lamiie si lasam pentru 5 min.
Pofta buna!!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 august 2009
Arata foarte bine si in mod sigur este tare gustoasa,dar eu prefer taiteii de casa...
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 august 2009
O cioba normala,doar turmericul este in plus,spaghte mici sau fidea subtire este si la noi,cred ca este o ciorba foarte gustoasa.Felicitari.
mariana (Chef de cuisine) , 04 august 2009
Multumesc pentru compliment Cely.... Fiind casatorita cu libanez iti dai seama ca trebuie sa gatesc gustos, deoarece arabii sunt foarte capriciosi la mincare.........
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009
Ciorbele tale sunt atat de apeisante!!! Faci mancare foarte buna, cred