autor:

mariana

» » , Borsuri si Ciorbe, Supe de carne

Ciorbita din gaina Tunisian

Autor: mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iulie 2009

Ingrediente
300g. piept de gaina, 100ml. ulei de masline, 1 ciapa medie (rosie ori alba), 1 rosie, 1 morcov, 4 linguri mari de mazare verde, 1 lingurita pasta de rosii, 1 lingurita paprika, 0 jumatate de lingurita turmeric, sare si piper negru dupa gust, o mina de leustean, 5-6 linguri vermicelli(spaghete de dimensiuni foarte mici), patrunjel, sucul de la o lamiie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

45 voturi

Mod de preparare

Punem uleiul de masline in cratita, curatim ciapa o taiem in cuburi mici si o punem in cratita cu ulei,apoi puneti la prajit timp de 10min. dar aveti grija sa nu sa se arda.
Intre timp taiem rosia in cuburi mici, cind capa e gata adauga si rosia cu pasta de rosie, lasam sa se coaca cam timp de 10-15min.Daca simtim ca sa scazut apa lasata de rosie punem putina apa.Punem o jumatate de lingurita de sare nu punem mai mult pe urma dupa gust putem sa mai adaugam.
Punem si paprika,turmenicul si 6 pahare cu apa lasam sa dea in clocot.
Curatim si morcovul si il adaugam in oala cu care urmeaza si pieptul de gaina taiat in cuburi mici si mazarea, piperam si lasam sa se coaca bine....
Tocam leusteanul si il adaugam in oala lasam sa se coaca 5 min. apoi punem sivermicelli lasam sa se coaca cam 20min. daca vedeti ca se ingroasa puteti sa adaugati apa asat nu este o problema doar ca apa sa fie fierbinte!!!!
cind aproape este gata tocam patrunjelul si il punem in ciorbita cu socul de lamiie si lasam pentru 5 min.

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita din gaina Tunisian" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa crema Exotic International

Supa crema Exotic International

Se pune la fiert carnea de pui in 2 litri de apa rece cu putina sare si concentratul de pui. Se adauga

27 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Supe de carne
Supa de curcan cu taitei de casa

Supa de curcan cu taitei de casa

Aripile se parlesc la flacara, se spala bine si se pun la fiert in apa rece, la foc mare. Se aduna

3 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Gem DeDude

    Gem DeDude (Chef de cuisine):

    Mie mi-a plăcut foarte mult! :D Altă dată cred că nu o să pun tăiței pentru că nu prea ne plac nouă tăițeii în ciorbă.

  • Nasri Elisabeta

    Nasri Elisabeta (Maestru bucatar):

    Foarte buna!!! Mi-a iesit foarte gustoasa ciorbita si am preparat-o chiar in Tunisia:):):)doar ca in loc de piept de gaina am pus carne de curcan si nu am avut leustean asa ca am pus telina.Tunisienilor le-a placut:))) Mariana daca mai ai retete ce le pot prepara in tunis te rog mai posteaza,deoarece aici stau prost cu zarzavaturile si smantana:((((

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Interesanta si buna in acelasi timp.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    Foarte gustoasa ciorbita ta.Sa ne mai postezi retete traditionale; si eu adaug mai mult retete specifice tarilor arabe.E interesant sa invatam mereu ceva nou.Ai votul meu.Mihaela( Iordania)

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

    Mmmm,o bunatate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 august 2009

      Arata foarte bine si in mod sigur este tare gustoasa,dar eu prefer taiteii de casa...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      O cioba normala,doar turmericul este in plus,spaghte mici sau fidea subtire este si la noi,cred ca este o ciorba foarte gustoasa.Felicitari.

    • mariana

      mariana (Chef de cuisine) , 04 august 2009

      Multumesc pentru compliment Cely.... Fiind casatorita cu libanez iti dai seama ca trebuie sa gatesc gustos, deoarece arabii sunt foarte capriciosi la mincare.........

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Ciorbele tale sunt atat de apeisante!!! Faci mancare foarte buna, cred

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

45 voturi

Ingrediente

  • 300g. piept de gaina
  • 100ml. ulei de masline
  • 1 ciapa medie (rosie ori alba)
  • 1 rosie
  • 1 morcov
  • 4 linguri mari de mazare verde
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 1 lingurita paprika
  • 0 jumatate de lingurita turmeric
  • sare si piper negru dupa gust
  • o mina de leustean
  • 5-6 linguri vermicelli(spaghete de dimensiuni foarte mici)
  • patrunjel
  • sucul de la o lamiie

Raporteaza reteta

Retete
de mariana
Vinete umplute cu fars

Vinete umplute cu fars

Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul. Jumatatile de vinete

9 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Somon prajit cu salata

Somon prajit cu salata

• Amestecam 2 linguri ulei de masline, 2 linguri suc de lamaie si mustarul. Ungem medalioanele

8 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Mamaliguta

Mamaliguta

Faina se pune in apa clocotinda cu sare,se lasa sa fiarba 5 min., apoi se amesteca bine (de dorit

8 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Interesanta si buna in acelasi timp.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bors cu carne de vita