autor:

sorina gabriela

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbita taraneasca de porc

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 martie 2011

Ingrediente
pentru 5-6 portii:, 300gr carne de porc (cu os este mai gustoasa), un morcov. ardei gras,o ceapa uscata,o legatura de ceapa verde,o mana de fasole verde,o felie de telina sau tije de telina,o jumatate fir de praz(obtional),sare,un strop de ulei(50ml),2 cartofi ,o mana de paste gen fidea,leustean verde sau frunze de telina., 300ml suc de rosi sau rosi decojite si tocate., un ou batut la sfarsit (obtional), sfat: pentru a va usura treaba si castiga timp puteti folosi legume congelate pentru supe si ciorbe.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea , se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala de 3-4l, se aduna spuma, apoi lasam la fiert la foc moderat.

Se toaca legumele(ceapa,ardeiul,telina,morcovul,prazul sau tijele de telina), se pune stropul de ulei in tigaie si se soteaza cam 5-10 minute.

Se pun legumele la fiert la un loc cu carnea. Cand carnea este aproape fiarta (cam 40-45 de minute)se potriveste de gust cu sare , se pune fasolea verde(taiata la dimensiuni de 5-6cm) si cartofii curatati si taiati cubulete.

Dupa ce au fiert cartofii se pun pastele. Dupa 5-6 minute si sucul de rosi si daca dorim mai acra, numai dupa ce gustam putem pune si bors fiert inainte de a fi pus in ciorba.

Daca doriti sa puneti ou batut acum este momentul. Bateti un ou si dizolvati cu o lingura doua de zeama din ciorba si turnati in firicel subtire in oala.



La sfarsit mai gustam si potrivim de sare daca mai este nevoie.Punem verdeata tocata .

Se serveste cu ceapa sau ardei iute.

Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita taraneasca de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciolan afumat cu fasole in paine

Ciolan afumat cu fasole in paine

Se pun boabele la fiert impreuna cu ciolanul cam 2-2,5 h. Se toaca legumele, se calesc in ulei foarte

38 voturi    9 comentarii
3h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de potroace munteneasca

Ciorba de potroace munteneasca

Puiul se parleste la flacara, se taie bucati mai mici si se spala bine, se pune la fiert cu apa rece,

9 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    Mmmmm, cat de gustoasa cu ardeiul iute!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

    O bunãtate!!! servitã cu ardei iute e si pe placul meu. Prazul dã un gust aparte , am început si eu sã îl gãtesc mai des:)

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

    ce bunatate!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

      Foarte gustoasa ciorbita de porc!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • pentru 5-6 portii:
  • 300gr carne de porc (cu os este mai gustoasa)
  • un morcov. ardei gras,o ceapa uscata,o legatura de ceapa verde,o mana de fasole verde,o felie de telina sau tije de telina,o jumatate fir de praz(obtional),sare,un strop de ulei(50ml),2 cartofi ,o mana de paste gen fidea,leustean verde sau frunze de telina.
  • 300ml suc de rosi sau rosi decojite si tocate.
  • un ou batut la sfarsit (obtional)
  • sfat: pentru a va usura treaba si castiga timp puteti folosi legume congelate pentru supe si ciorbe.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

6 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

83 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

9 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Mmmmm, cat de gustoasa cu ardeiul iute!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui cu legume