autor:

sorina gabriela

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbita taraneasca de porc

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 martie 2011

Ingrediente
pentru 5-6 portii:, 300gr carne de porc (cu os este mai gustoasa), un morcov. ardei gras,o ceapa uscata,o legatura de ceapa verde,o mana de fasole verde,o felie de telina sau tije de telina,o jumatate fir de praz(obtional),sare,un strop de ulei(50ml),2 cartofi ,o mana de paste gen fidea,leustean verde sau frunze de telina., 300ml suc de rosi sau rosi decojite si tocate., un ou batut la sfarsit (obtional), sfat: pentru a va usura treaba si castiga timp puteti folosi legume congelate pentru supe si ciorbe.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea , se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala de 3-4l, se aduna spuma, apoi lasam la fiert la foc moderat.

Se toaca legumele(ceapa,ardeiul,telina,morcovul,prazul sau tijele de telina), se pune stropul de ulei in tigaie si se soteaza cam 5-10 minute.

Se pun legumele la fiert la un loc cu carnea. Cand carnea este aproape fiarta (cam 40-45 de minute)se potriveste de gust cu sare , se pune fasolea verde(taiata la dimensiuni de 5-6cm) si cartofii curatati si taiati cubulete.

Dupa ce au fiert cartofii se pun pastele. Dupa 5-6 minute si sucul de rosi si daca dorim mai acra, numai dupa ce gustam putem pune si bors fiert inainte de a fi pus in ciorba.

Daca doriti sa puneti ou batut acum este momentul. Bateti un ou si dizolvati cu o lingura doua de zeama din ciorba si turnati in firicel subtire in oala.



La sfarsit mai gustam si potrivim de sare daca mai este nevoie.Punem verdeata tocata .

Se serveste cu ceapa sau ardei iute.

Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita taraneasca de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de stevie

Ciorba de stevie

Se curata stevia si macrisul de codite.Zarzavatul se rade. Morcovul ras se caleste in putin ulei.

10 voturi    7 comentarii
20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de leurda

Ciorba de leurda

Leurda de spala si se rup frunzele in doua. Intr-o cratita se incinge putin ulei se sparge peste

22 voturi    15 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    Mmmmm, cat de gustoasa cu ardeiul iute!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

    O bunãtate!!! servitã cu ardei iute e si pe placul meu. Prazul dã un gust aparte , am început si eu sã îl gãtesc mai des:)

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

    ce bunatate!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

      Foarte gustoasa ciorbita de porc!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • pentru 5-6 portii:
  • 300gr carne de porc (cu os este mai gustoasa)
  • un morcov. ardei gras,o ceapa uscata,o legatura de ceapa verde,o mana de fasole verde,o felie de telina sau tije de telina,o jumatate fir de praz(obtional),sare,un strop de ulei(50ml),2 cartofi ,o mana de paste gen fidea,leustean verde sau frunze de telina.
  • 300ml suc de rosi sau rosi decojite si tocate.
  • un ou batut la sfarsit (obtional)
  • sfat: pentru a va usura treaba si castiga timp puteti folosi legume congelate pentru supe si ciorbe.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

5 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

78 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

7 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Mmmmm, cat de gustoasa cu ardeiul iute!

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
BORS DE MERE