Ciorbita taraneasca de porc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ciorbita taraneasca de porc

Ingrediente

  • pentru 5-6 portii:
  • 300gr carne de porc (cu os este mai gustoasa)
  • un morcov.un ardei gras,o ceapa uscata,o legatura de ceapa verde,o mana de fasole verde,o felie de telina sau tije de telina,o jumatate fir de praz(obtional),sare,un strop de ulei(50ml),2 cartofi ,o mana de paste gen fidea,leustean verde sau frunze de telina.
  • 300ml suc de rosi sau rosi decojite si tocate.
  • un ou batut la sfarsit (obtional)
  • sfat: pentru a va usura treaba si castiga timp puteti folosi legume congelate pentru supe si ciorbe.

Mod de preparare

Se spala carnea , se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala de 3-4l, se aduna spuma, apoi lasam la fiert la foc moderat.

Se toaca legumele(ceapa,ardeiul,telina,morcovul,prazul sau tijele de telina), se pune stropul de ulei in tigaie si se soteaza cam 5-10 minute.

Se pun legumele la fiert la un loc cu carnea. Cand carnea este aproape fiarta (cam 40-45 de minute)se potriveste de gust cu sare , se pune fasolea verde(taiata la dimensiuni de 5-6cm) si cartofii curatati si taiati cubulete.

Dupa ce au fiert cartofii se pun pastele. Dupa 5-6 minute si sucul de rosi si daca dorim mai acra, numai dupa ce gustam putem pune si bors fiert inainte de a fi pus in ciorba.

Daca doriti sa puneti ou batut acum este momentul. Bateti un ou si dizolvati cu o lingura doua de zeama din ciorba si turnati in firicel subtire in oala.

La sfarsit mai gustam si potrivim de sare daca mai este nevoie.Punem verdeata tocata .

Se serveste cu ceapa sau ardei iute.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor