autor:

Sidy

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciulama de bureti cu mamaliguta

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 iunie 2010

Ingrediente
500 g bureti de roua, 4 fire de ceapa verde, 200 ml smantana, 300 g faina de malai, 2 linguri pasta de gogosari, 2 linguri faina, 2 catei usturoi, 2 linguri ulei, sare, piper, frunze de patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

13 voturi

Mod de preparare

Curatam si spalam bine de tot buretii.
Ceapa curatata o taiem felii subtiri, cu coada cu tot.Maruntim si usturoiul curatat.
Intr-o cratita incalzim uleiul si calim ceapa verde si usturoiul pina devin putin sticloase.
Adaugam apoi buretii, sare, piper , pasta de gogosari si 1/2 din patrunjelul verde tocat( desi este recomandat sa se puna la sfarsitul prepararii termice, eu il pun o parte de le inceput pentru ca le da buretilor un gust aparte, delicios).Acoperim totul cu apa pina depaseste cu 1-2 degete ciupercile si lasam sa fiarba la foc mic , acoperite, cam 20 minute.
In acest timp preparam mamaliguta: punem sa fiarba 1, 5 l apa cu o lingurita cu sare.Cand apa clocoteste adaugam , in ploaie, faina de malai, amestecand continuu cu o lingura de lemn, sa nu se faca cocoloase. Chiar daca vi se pare ca mai trebuie adaugata faina de malai, nu mai puneti pentru ca la fierbere, mamaliga se ingroasa.
Lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand , aproximativ 20 minute, pina e gata mamaliga.
Smantana o amestecam cu faina si cu putina apa pina se formeaza un sos ca o smanatana nu prea groasa.Adaugam amestecul peste ciupercile ce fierb si invartim cu lingura de lemn avand grija sa nu se faca cocoloase, apoi lasam sa mai fiarba 5 minute.
Adaugam patrunjelul verde tocat deasupra ciupercilor.
Servim ciupercile cu mamaliguta, ornand farfuria dupa preferinta si inspiratie.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de bureti cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul curatit si spalat,se fierbe cca 5 minute.Apoi se strecoara,dar apa in care a fiert nu se

14 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu pui

Vinete umplute cu pui

Se taie vinetele in jumatate,pe lung,se cresteaza usor cu cutitul si se condimenteaza cu sare si

24 voturi    13 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine):

    Am gatit ciulama de ciupeci dupa aceasta reteta ( cand voi gasi bureti o voi face din nou) si mi-a iesit delicioasa. Multumesc Sidy pentru reteta. Mihaela11

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    adam.crissa@yahoo.com (Bucatar) , 27 ianuarie 2015

    Ce haios :)

  • Dan65

    Dan65 (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Interesanta reteta sicred ca si foarte gustoasa.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Delicioasa ciulamaua ta; nu am mai avut rabdare sa caut bureti si am facut-o cu ciuperci. A iesit super!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Simpatic mustaciosul.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Cred ca stii ca mie nu-mi plac ciupercile deci nici buretii. Dar din ciulamaua ta as manca, numai fiindca imi place cum arata. Daca tu n-ai patit nimic, mananc si eu!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Ce bunatate si ce frumos servita!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Super bun...ador buretii de primavara.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Arata super bine...Mancam si noi cu ani in urma si intr-adevar sunt delicioase...De cand cu mutatiile astea genetice la ciuperci imi este teama sa mai mananc asa la intamplare...Esti tare curajoasa...

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Acuma tot dupa (si inainte de) ploaie suntem.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Foarte buna!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Alina eu i-am cules de pe camp, dupa ploaie...dar gasesti si in piata la femei dar numai dupa ploaie.... Sunt cele mai gustoase ciuperci folosite in felurile de mancare. Cel putin asa spun toti ai mei ...toata familia.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Foarte gustoasa! Dar eu de unde sa iau buretii???

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Foarte buna,si la cat de vesela este mamaliga,si pofta e mare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

13 voturi

Ingrediente

  • 500 g bureti de roua
  • 4 fire de ceapa verde
  • 200 ml smantana
  • 300 g faina de malai
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 2 linguri faina
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • frunze de patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Flori de dovlecel patisson pane (Curcubita pepo patissoniana )