autor:

Simona

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciulama de ciuperci

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 august 2009

Ingrediente
1 ceapa, 1 cartof, smantana, 500 gr. ciuperci, piper, sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

14 voturi

Mod de preparare

Cartoful se pune la fiert cu putina sare.
Ceapa se caleste pana devine aurie, apoi se scoate separat.
In uleiul unde am calit ceapa se adauga ciupercile.
Cartoful fiert si ceapa se zdrobesc cu furculita sau cu blender-ul si se adauga peste ciuperci, dupa ce si-au lasat apa.
Se adauga smantana, sarea si piperul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciulama de ciuperci champignion cu pulpe de pui

Ciulama de ciuperci champignion cu pulpe de pui

Curatam copanelele de piele le taiem in doua si le punem la fiert in apa cu sare.Dupa ce le luam

9 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicu Ene , 04 decembrie 2015

    Scumpa doamna Simona, tot respectul si toata consideratia mea pentru interesul pe care il acorzi celor ce au nevoie de serviciile Gustos.Ro, dar totusi....E posibil sa fii un bucatar desavarsit, un chef, ca sa zic asa, dar, nu te supara, nu vreau sa te supar, citeste te rog frumos tot ce ai scris, incearca sa gatesti aceasta ciulama, ca si cand nu ai sti cum, ca si cand ai respecta numai instructiunile pe care le impartasesti aici.Marturisesc sincer ca, de foarte multe ori ma orientez dupa retetele postate aici, sunt intradevar foarte utile si necesare, numai ca trebuie sa fii un fin observator, un ghicitor, ca sa gatesti respectand indrumarile tale! Daca tot iti pierzi timpul impartasindu-ne si noua, novicilor, din experienta ta, pe care nu o contest, te rog frumos: 1- dupa ce ai scris tot ce aveai de scris, citeste textul, 2- corecteaza acolo unde consideri ca nu e tocmai ce ai vrut sa scrii, acolo unde nu se intelege , nu are noima, nu se intelege decat ghicind ce ai vrut sa scrii, abia dupa acea posteaza. OK? Iata ce ai scris: "Cartoful se pune la fiert cu putina sare, se caleste pana devine aurie, apoi se scoate separat.In uleiul unde am calit ceapa se adauga ciupercile fiert si ceapa se zdrobesc cu furculita sau blender-ul si se adauga peste ciuperci, dupa ce si-au lasat apa. " Ce zici? Asadar, chiar daca te voi supara, cu multa parere de rau, pentru reteta in sine, nota 8, pentru bunavointa de a ne impartasi reteta ta, nota 8....plus, pentru explicitarea retetei, nota 2...minus! Si ca sa fiu sarcastic pana la cap, observatia mea e valabila pentru majoritatea celor care posteaza retete aici! Cititi mai oameni buni ce ati scris, abia dupa acea postati! Oricum, multumesc tuturor celor care ne ajuta in acest domeniu!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    Ge , 06 martie 2010

    Imi place ideea ta de ingrosare a sosului fara faina sau amidon. Mancarurile cu sos pe baza de faina mi se par un simbol al saraciei. Alternativa ta e sanatoasa si foarte fireasca. Prezentarea cu nachos in loc de mamaliga e interesanta. Arata foarte bine si face mancarea sa para foarte exotica.

    • Fara foto

      Kris , 14 septembrie 2009

      Ce bine ca s-a postat o reteta de ciulama fara FAINA! Multumim!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

14 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Simona
Chili con carne

Chili con carne

Se caleste ceapa, apoi se adauga carnea. Cand carnea a inceput sa se prajeasca, se adauga condimentele

11 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Dorada cu legume

Dorada cu legume

Se taie cartofii rondele nu foarte groase, morcovii rondele mai subtirele, iar ceapa solzisori. Patrunjelul

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Flori de dovlecei pane

Flori de dovlecei pane

Florile de dovlecei se spala, se curata de pistil si eventualele frunzulite. Se pregateste compozitia

9 voturi    5 comentarii
30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ardei cu sos