autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu carne, Sosuri

CIULAMA DE PUI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2009

Ingrediente
De exemplu: 3 aripioare, o ceapa mica, 1/2 morcov, 1/2 pastarnac, 3-4 linguri ulei, 4-5 linguri de faina, iaurt, sare, alb si putin cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

49 voturi

Mod de preparare

Aripioarele se curata bine,se spala,se inlatura capetele si se pun la fiert in apa rece cat sa fie acoperite.Dupa ce luati spuma ,adaugati zarzavaturile taiate rondele si lasati sa fiarba la foc mic pana sunt fierte atat carnea cat si zarzavaturile.
Dupa ce s-au fiert ,separat intr-o alta cratita adaugati uleiul si faina amestecandu-le bine. Puneti cratita la foc mic si incepeti sa turnati incet si cate putin din supa amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase si atat cat sa se obtina un sos de consistenta dorita.Se potriveste de sare,piper alb si putin cimbru si se adauga putin iaurt cat considerati ca este de moale sosul,dupa care adagati aripioarele si mai fierbeti 5-6 minute,cu grija sa nu se farame carnea.
Daca doriti puteti adauga si cateva rondele de morcov pentru a da culoare preparatului final.
Eu folosesc iaurtul deoarece este mult mai dietetic si are un gust mult mai bun si mai deosebit decat untul,laptele si smantana.
Incercati si nu veti regreta alegerea facuta!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "CIULAMA DE PUI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Ciulama de pui cu smantana

Ciulama de pui cu smantana

Mai intai spalam carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce o spumam adaugam morcov,

24 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui

Ciulama de pui

Pulpele de pui le curatam si le spalam, apoi le punem la fiert cu un praf de sare. Cand dau in clocot,

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine):

    Am testat reteta. Este foarte buna. In loc de aripioare am folosit, de exemplu, ciocanele. Am pus totusi un concentrat de ciuperci. Am servit-o cu mamaliguta. Delicios. O bunatate ...

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2014

    Multumesc mult...

  • Cristina_Tica

    Cristina_Tica (Bucatar) , 16 octombrie 2014

    Super

  • Fara foto

    Eftene Constanta , 24 mai 2014

    vreau sa fac cilama cu lapte in loc de supa,se poate? stiecineva?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010

      O sa-ti placa cu siguranta Sidy...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010

      Multumesc mult ...Ma bucur ca ti-a placut Doina....

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010

      Foarte buna trebuie sa fie asa facuta ! Am sa incerc si eu....

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2010

      Foarte buna trebuie sa fie asa facuta ! Am sa incerc si eu....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Va multumesc pentru aprecieri si pentru incredere...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Ami place la nebunie ciulamaua ........este delicioasa .....mmmm!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

49 voturi

Ingrediente

  • De exemplu: 3 aripioare
  • o ceapa mica
  • 1/2 morcov
  • 1/2 pastarnac
  • 3-4 linguri ulei
  • 4-5 linguri de faina
  • iaurt
  • sare, alb si putin cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Otet aromat cu patru ierburi