Ardeii copti curatati de coaja si seminte se taie fasii.Putina ceapa si usturoi se curata si se toaca marunt apoi se pun la incins in putin ulei. Se adauga fasiile de ardei si o lingura pasta de ardei si se lasa sa se caleasca 5 minute. Daca doriti puteti adauga putin cimbru.Se obtine astfel sosul de ardei copti.
Ceapa ramasa si usturoiul se curata si se toaca marunt.La fel rosia si ardeiul si se pun la calit in 2 linguri ulei, toate. Dupa ce sunt gata adaugam carnea , sare , piper si o lingura de pasta de ardei.Adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba toate.
Cartofii se curata, se taie in doua si se fierb in apa cu sare.
Cand carnea este gata , se amesteca o lingura de faina cu smantana si se adauga peste carnea cu sosul lasat. Se dau cateva clocote dupa care se poate servi ciulamaua, cu cartofii fierti si sosul de ardei copti. Deasupra presaram patrunjel verde tocat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii