autor:

Sidy

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciulama de pui cu cartofi si sos de ardei copti

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Ingrediente
1 kg carne de pui, 700 g cartofi, 8 ardei copti, 1 rosie, 1 ardei gras, 1 ceapa, 2 linguri ulei, 200 ml smantana, usturoi, 2 linguri pasta de ardei, patrunjel verde tocat

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

9 voturi

Mod de preparare

Ardeii copti curatati de coaja si seminte se taie fasii.Putina ceapa si usturoi se curata si se toaca marunt apoi se pun la incins in putin ulei. Se adauga fasiile de ardei si o lingura pasta de ardei si se lasa sa se caleasca 5 minute. Daca doriti puteti adauga putin cimbru.Se obtine astfel sosul de ardei copti.
Ceapa ramasa si usturoiul se curata si se toaca marunt.La fel rosia si ardeiul si se pun la calit in 2 linguri ulei, toate. Dupa ce sunt gata adaugam carnea , sare , piper si o lingura de pasta de ardei.Adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba toate.
Cartofii se curata, se taie in doua si se fierb in apa cu sare.
Cand carnea este gata , se amesteca o lingura de faina cu smantana si se adauga peste carnea cu sosul lasat. Se dau cateva clocote dupa care se poate servi ciulamaua, cu cartofii fierti si sosul de ardei copti. Deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu cartofi si sos de ardei copti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume crocante

Legume crocante

Se curata legumele si se taie in bucati mari. Le punem la fiert. Din momentul in care apa incepe

5 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    rada (Bucatar) , 23 februarie 2010

    e ceva specific

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

    foarte buuunnnnnnnn!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Merita incercata...

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Si eu abia astept sa iti probez reteta ..pare delicioasa

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Cu asta m-ai termnat. Ce imi mai plac sosuleteleeeeee.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Felicitari pentru reteta si pentru prezentare!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      Felicitari,deja imi ploua in gura.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Interesanta reteta ta,eu fac ciulamaua cu sos alb din faina.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Trebuie sa fie buna rau Sidy!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui
  • 700 g cartofi
  • 8 ardei copti
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml smantana
  • usturoi
  • 2 linguri pasta de ardei
  • patrunjel verde tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Evantai de vinete ( à la Horia V.)