autor:

raluka

» » Mancaruri cu peste

Ciulama de pui cu ciuperci

Autor: raluka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: raluka (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 noiembrie 2010

Ingrediente
un piept de pui (300gr), 200gr pipote de pui, 200gr ciuperci la conserva(taiate), 4 linguri de faina, 1/2 lingura rasa de delikat cu gust de gaina, ulei,un praf de piper negru macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

14 voturi

Mod de preparare

Pipotele se curata bine si se pun la fiert impreuna cu pieptul de pui in cca 1200ml de apa (sa ramana 1l de supa) si un praf de sare. Se ia spuma si din momentul in care incepe sa fiarba se lasa 20-25min la foc mediu.Se scoate totul pe o farfurie,se lasa la racit si se taie in suvite pieptul de pui. Intr-o cratita se pune suficient ulei la incins,(sa acopere fundul) se pune faina si se amesteca cu o lingura de lemn pana devine o pasta(2-3min). Se adauga treptat supa de pui amestecata cu zeama de la ciuperci si se omogenizeaza totul cu un tel (ca sa nu se faca cocoloase)la foc mic cca 5min. Se pun ciupercile si se fierbe 10min. Se pun pipotele si puiul si se mai lasa pe foc 10min amestecand continuu. Se adauga delikatul,un praf de piper si se fierbe totul inca 5min.Se serveste cu mamaliguta.Mmmm...

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de ciuperci cu inimioare si pipote de pui si garnitura de mamaliguta

Ciulama de ciuperci cu inimioare si pipote de pui si garnitura de mamaliguta

Intr-o oala se pun la fiert pipotele si inimioarele de pui,se dau in fiert pana se aduna spuma,apoi

21 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Johan-Adrian Wolni , 02 august 2015

    Dacă iei ciupercile din conservă(cu aromă fadă), dece le fierbi 10 minute, ele sunt deja moarte.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2012

    Buna ciulamaua -este o combinatie buna cu pipote .

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2012

    Interesant...cu pipote n-am incercat... Trebuie sa fie tare gustoasa ciulamaua !

    • Edy

      Edy (Maestru bucatar) , 18 noiembrie 2010

      Da într-adevăr ceva bun și foarte ușor de preparat !!!

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2010

      Foarte buna ! i-mi aduce aminte de ciulamaua pe care o pregatea mama mea .

    • daniela

      daniela (Maestru bucatar) , 15 noiembrie 2010

      e super buna ,preferata baietelului meu..mmm delicioasa.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2010

      yami yami...ce bun e! felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

14 voturi

Ingrediente

  • un piept de pui (300gr)
  • 200gr pipote de pui
  • 200gr ciuperci la conserva(taiate)
  • 4 linguri de faina
  • 1/2 lingura rasa de delikat cu gust de gaina
  • ulei,un praf de piper negru macinat

Raporteaza reteta

Retete
de raluka
chiftelute

chiftelute

In primu rand se toaca marunt celpele,cartoful si usturoiul.(eu le-am tocat cu robotul de bucatarie

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui chinezesc (cu orez)

Pui chinezesc (cu orez)

Este o reteta chinezeasca usor modificata de mine; mai rapid si mai usor de preparat.Inainte de toate

22 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Intr-o tigaie punem suficient ulei la incins(1deget) si adaugam ceapa taiata solzisori.O lasam sa

7 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

kok miori (Chef de cuisine)

Buna ciulamaua -este o combinatie buna cu pipote .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
FILE DE SALAU UMPLUT, SOS CREVETI