Ciulama de pui cu ciuperci

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Ciulama de pui cu ciuperci

Ingrediente

  • un piept de pui (300gr)
  • 200gr pipote de pui
  • 200gr ciuperci la conserva(taiate)
  • 4 linguri de faina
  • 1/2 lingura rasa de delikat cu gust de gaina
  • ulei,un praf de piper negru macinat

Mod de preparare

Pipotele se curata bine si se pun la fiert impreuna cu pieptul de pui in cca 1200ml de apa (sa ramana 1l de supa) si un praf de sare. Se ia spuma si din momentul in care incepe sa fiarba se lasa 20-25min la foc mediu.Se scoate totul pe o farfurie,se lasa la racit si se taie in suvite pieptul de pui. Intr-o cratita se pune suficient ulei la incins,(sa acopere fundul) se pune faina si se amesteca cu o lingura de lemn pana devine o pasta(2-3min). Se adauga treptat supa de pui amestecata cu zeama de la ciuperci si se omogenizeaza totul cu un tel (ca sa nu se faca cocoloase)la foc mic cca 5min. Se pun ciupercile si se fierbe 10min. Se pun pipotele si puiul si se mai lasa pe foc 10min amestecand continuu. Se adauga delikatul,un praf de piper si se fierbe totul inca 5min.Se serveste cu mamaliguta.Mmmm...

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise