Ciulama de pui cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciulama de pui cu ciuperci

Ingrediente

  • 1 piept de pui de aprox. 500 g,
  • 2 linguri unt,
  • 1 lingură ulei,
  • 500 g ciuperci champignon,
  • 1 cană apă,
  • 2 căni lapte,
  • 2 linguri amidon,
  • 3-4 căței de usturoi,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare

Pieptul de pui se spală bine, se zvântă și se taie bucățele pe cât se poate aceeași mărime.

Ciupercile se curăță cu o periuță sau un prosop de bucătărie, se taie un pic din codițe și se feliază (o ciupercă se taie în 3-4 felii).

Într-o tigaie ce nu lipește topim untul și adăugăm uleiul.

Călim pentru aproximativ 5 minute bucățile de piept de pui.

Se scot și se păstrează la cald.

În aceeași tigaie adăugăm ciupercile și le călim pentru 5 minute.

Readucem piepul de pui în tigaie și adăugăm o cană cu apă.

Lăsăm să fiarbă încet 5 minute.

Între timp amestecăm laptele cu amidonul, pe care îl adăugăm în tigaie și amestecăm ușor.

Curățăm și tocăm mărunt usturoiul și îl adăugăm în tigaie.

Condimentăm cu sare.

Servim imediat cu piper proaspăt măcinat presărat deasupra.

Pentru că aveam niște rucola prin frigider, am renunțat la celebra mămăliguță.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise