Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Ciulama de pui cu ciuperci

Ingrediente

  • 500 g aripioare de pui
  • 500 g ciuperci proaspete(galbiori,eu am avut)
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 50 ml vin alb
  • 400 ml smantana lichida
  • 1 lingura faina
  • sare

Mod de preparare

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se pune ceapa taiata marunt, usturoiul de asemenea, ciupercile bine spalate si taiate daca sunt mari; dupa ce a scazut apa din ele, se adauga vinul, aripioarele,1 cana cu apa, putina sare si se lasa la fiert incet, 30 minute.

Dupa acest timp, intr-un bol se amesteca faina cu smantana, apoi incet se adauga peste carne si se amesteca usor.

Dupa ce s-a ingrosat, se potriveste de gust si se opreste focul; se serveste asa cum numai moldovenii o fac, cu mamaliguta.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise