autor:

LUBITA

» » Mancaruri cu carne

Ciulama de pui cu ciuperci

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2017

Ingrediente
500 g aripioare de pui, 500 g ciuperci proaspete(galbiori,eu am avut), 1 ceapa, 3 catei de usturoi, 3 linguri ulei, 50 ml vin alb, 400 ml smantana lichida, 1 lingura faina, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se pune ceapa taiata marunt, usturoiul de asemenea, ciupercile bine spalate si taiate daca sunt mari; dupa ce a scazut apa din ele, se adauga vinul, aripioarele,1 cana cu apa, putina sare si se lasa la fiert incet, 30 minute.

Dupa acest timp, intr-un bol se amesteca faina cu smantana, apoi incet se adauga peste carne si se amesteca usor.

Dupa ce s-a ingrosat, se potriveste de gust si se opreste focul; se serveste asa cum numai moldovenii o fac, cu mamaliguta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Pipotele se curata bine si se pun la fiert impreuna cu pieptul de pui in cca 1200ml de apa (sa ramana

14 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Dezosam si taiem bucati mai mici pieptul de pui pe care il punem la prajit impreuna cu ceapa intreaga. Cand

30 voturi    18 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

7 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mancare de mazare cu carne de porc