Ceapa curatata se taie marunt si se caleste. Adaugam pasta de ardei si carnea tocata marunt apoi potrivim gustul de sare si piper. Adaugam o cana mare cu apa , punem capacul si lasam sa fiarba.
Curatam usturoiul si il dam prin presa.Patrunjelul il tocam marunt. Ambele le adaugam cind carnea este fiarta si mai lasam sa sea un clocot pina cind noi amestecam faina cu smantana si apa rece daca mai trebuie. Adaugam compozitia peste carne si lasam sa dea in clocot pina se ingroasa . Invartim continuu sa nu se prinda de fund.
Intre timp facem mamaliguta. Punem la fiert 2 l de apa cu sare iar faina de malai(400-500g) o umezim cu apa( asa nu mai face cocoloase)si cind apa fierbe o rasturnam in ea. Invartim in mamaliga , reducem focul si o lasam la foc mic sa fiarba.
Ciulamaua o servim alaturi de mamaliguta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii