autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu carne

Ciulama de pui cu smantana

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2014

Ingrediente
2 piepti de pui dezosati si fara pielita, 4-5 linguri cu faina, o cana si jumatate cu lapte, 3-4 linguri de smantana, 150 g unt, ulei, sare, piper macinat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalam carnea, o taiem cubulete mai mari ,o condimentam cu sare si piper si apoi o rumenim bine in ulei incins dupa care o scoatem pe o farfurie.

Intr-o tigaie incinsa topim untul,

adaugam faina si amestecam repede si bine pentru o buna incorporare.

Adaugam laptele putin cate putin .Daca cantitatea de lapte nu este suficienta atunci mai adaugam pana la consistenta unei creme fine.Amestecam bine ( eu folosesc telul) astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
Lasam sa dea in cateva clocote apoi adaugam smantana si bucatile de carne si la foc mic mai lasam sa fiarba 10-15 min. amestecand din cand in cand astfel incat sa evitam lipirea.

Potrivim de sare si piper.

Servim acompaniata de mamaliguta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu smantana

Ciulama de pui cu smantana

Mai intai spalam carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce o spumam adaugam morcov,

31 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancare de linte

Mancare de linte

Calim ceapa tocata marunt, adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului, ardeiul capia si morcovul

9 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 piepti de pui dezosati si fara pielita
  • 4-5 linguri cu faina
  • o cana si jumatate cu lapte
  • 3-4 linguri de smantana
  • 150 g unt
  • ulei
  • sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

29 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

6 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Soricei in paie