autor:

Sidy

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciulama din bureti de roua

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 iunie 2009

Ingrediente
500 g bureti de roua, 100 g ceapa, 2 linguri pasta de ardei, 2 linguri faina, 200 ml smantana, sare, piper, 2 linguri ulei de masline, patrunjel verde tocat, usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

26 voturi

Mod de preparare

Buretii se spala bine de tot si se lasa la scurs.Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se pune la calit in putin ulei.
Adaugam buretii , pasta de ardei, sare , piper si 100 ml apa. Lasam sa fiarba acoperit cu capac.
Cind sunt gata se adauga usturoiul presat. Faina se amesteca cu smantana ( se poate subtia cu putin lapte , daca e cazul)si se rastoarna peste bureti, lasand sa dea 2- 3 clocote.
Se stinge apoi focul si se adauga patrunjelul verde tocat. Se poate servi asa cum este sau cu mamaliguta sau pilaf de orez...
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama din bureti de roua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Curcan la cuptor

Curcan la cuptor

Se dezoseaza pulpele, separat intr-un castron se pun 100 ml vin cu condimentele si cubul Knorr pana

22 voturi    7 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Curatam prazul, indepartam primele folii si il taiem in rondele grosute. Il oparim in apa clocotita

14 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Santamarean , 04 iunie 2013

    sant super buretii de roua.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    Pe la noi se cheamă ciuciuleţi, sunt grozavi, denumirea ta e mai poetică!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

    • Fara foto

      denisa simona , 03 octombrie 2009

      foarte gustos! felicitari

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      O bunatate!Si mie imi plac ciupercile preparate sub orice forma.Felicitari!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Arata delicios ciupercile, o bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Foarte frumos si gustos.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Arata, de iti lasa gura apa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Cat de bine arata....miammm

    • NicoletaC

      NicoletaC (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

      Sunt "topita" dupa mancarea de ciuperci! Numai ca eu nu ma pricep sa aleg ciupercile din piata, nu le cunosc si mi-e frica sa le cumpar. Eu prepar la fel ciulamaua, doar ca ciupercile nu sunt de roua, ci din...conserva...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

26 voturi

Ingrediente

  • 500 g bureti de roua
  • 100 g ceapa
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 2 linguri faina
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde tocat
  • usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Pe la noi se cheamă ciuciuleţi, sunt grozavi, denumirea ta e mai poetică!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cum se fierbe porumbul Intr-o oala mare de 6-8 litri, punem porumbul curatat de panusi si fierbem cateva ore(cam 3 ore). Se copleteaza

11 voturi    6 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Budinca cu varza acra si orez