autor:

paviasi

» » Mancaruri cu carne

Ciulama din rinichi de porc

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 iunie 2010

Ingrediente
Pt. 10 portii, Rinichi de porc 2.000kg, Ceapa uscata 0,200, Telina 0.200, Patrunjel radacina 0,200kg, Ulei 0,050 L, Faina de grau 0.200kg, Smantana 0.200kg, Lamaie 1 bucata, Sare, alb, 1 frunza dafin, vin alb sec 0,100 L

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Pregatire:
Rinichii se spala, se taie in doua pe lungime,li se scoate hilul,se pun in apa calduta cu suc de lamaie.
Ceapa se curata si se toaca fin.
Telina se curata si se taie in bucati mari.
Patrunjelul se curata,se spala si se taia in bucati mari.
Faina de grau se pune in 0,400 L de apa sa se desfaca.
Preparare:
Rinichii se lasa o ora in apa sa se albeasca,se scot si se mai clatesc in 2-3 ape.Se transfera intr-o cratita cu telina si patrunjelul.Se pun impreuna la fiert,in doi litri de apa.Dupa fierbere se scot rinichii si se taie in bucati mai mici,iar legumele se trec printr-o sita fina sau pasoar sau se dau pe blender.
Intr-o tigaie se pune uleiul,se incinge si se adauga ceapa.Se lasa pana se face sticloasa,se stinge cu vinul,se adauga bucatile de rinichi si se mai continua 5 minute fierberea cu putina supa.Restul se supa se amesteca cu faina si smantana,apoi se incorporeaza in sosul cu rinichi.Se lasa sa fiarba la foc mic,cu frunza de dafin si condimentat cu sarea si piperul alb.
Cand scade si capata consistenta unei smantani,este gata.Se serveste cald cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama din rinichi de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui la oalã- Frango no tacho

Pui la oalã- Frango no tacho

O mâncare pe care o gãtim des, atunci când ne strângem familia sau prieteni, la un sfârsit de

5 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Pieptul de pui se spală bine, se zvântă și se taie bucățele pe cât se poate aceeași mărime. Ciupercile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

    Aici iti iei la revedere de la mancarea de pe plaiuri mioritice, inainte sa pleci pe taramul scandinav. Eu glumesc Pavel. Tu nu te lua dupa toate balivernele scrise de mine. Mi-a placut sa ma joc un pic cu tine, asa ca nu te supara. Daca te superi, inseamna ca nu stii de gluma si esti un urs.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

    Foarte buna!

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pt. 10 portii
  • Rinichi de porc 2.000kg
  • Ceapa uscata 0,200
  • Telina 0.200
  • Patrunjel radacina 0,200kg
  • Ulei 0,050 L
  • Faina de grau 0.200kg
  • Smantana 0.200kg
  • Lamaie 1 bucata
  • Sare, alb
  • 1 frunza dafin
  • vin alb sec 0,100 L

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Aici iti iei la revedere de la mancarea de pe plaiuri mioritice, inainte sa pleci pe taramul scandinav. Eu glumesc Pavel. Tu nu te lua dupa toate balivernele scrise de mine. Mi-a placut sa ma joc un pic cu tine, asa ca nu te supara. Daca te superi, inseamna ca nu stii de gluma si esti un urs.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui cu vin