Ciuperci in unt

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ciuperci in unt

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • - 500 grame palarii de ciuperci Champignon (dimensiune mica)
  • - 3-4 legaturi mari de ceapa verde
  • - 4 linguri de smantana
  • - un pahar vin alb
  • - jumatate pachet de unt
  • - mustar boabe
  • - sare

Mod de preparare

Folositi o cratita sau (daca este posibil) o tigaie adanca. Se topeste tot untul, apoi se adauga palariile de ciuperci curatate si spalate, dar intregi. Se calesc in unt, sub capac, amestecand ocazional pana cand capata o culoare mai inchisa (10 min). Se adauga ceapa verde tocata marunt. Dupa ce aceasta se caleste, adaugam vinul, iar peste inca 5 minute smantana si mustarul boabe. Se sareaza dupa gust.

Consistenta finala trebuie sa fie ceva mai tare, ca si cum s-ar fi adaugat faina asadar trebuie sa lasati tigaia pe foc pana cand ajunge sa arate astfel.

Poate fi consumata ca atare, cu mamaliga, sau langa friptura.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise