Ciuperci la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 100 g margarina
  • 6-7 boabe de piper
  • sare dupa gust
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 1/2 pahar apa

Mod de preparare

Se spala ciupercile, se curata si de preferinta se scot coditele (din care se poate face o tocanita sau o ciulama sau un pilaf) si se aseaza intr-o tava. Peste ele se toarna vinul, apa, boabele de piper, se pune margarina si se potriveste de sare.

Se dau la cuptor si se lasa pina scade sosul iar ciupercile se inmoaie si devin zemoase.

Din cind in cind se verifica si, dupa gust, se mai poate adauga vin sau margarina, in functie de sosul pe care il dorim.

Se servesc calde. Daca ramin pe a doua zi, se pot incalzi din nou, sunt la fel de bune.

Se poate folosi si unt in loc de margarina, daca dorim ca sosul sa fie mai consistent.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise