Autor:
Ady (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 06 iulie 2011
Ingrediente
Pentru 4 portii iti trebuie: 500 g champignoane (cu palarie mare), 200 g pasta de mici, 200 g branza Feta, putin mustar dulce, praf chilli (sau boia iute), 1 ou crud, 1 legatura ceapa verde, patrunjel verde, 50 g unt, sare, piper (alb), ardei iuti murati.
Dificultate: Redusa | Timp: 25 min
Mod de preparare
Speli ciupercile (fara a curata pielita!), le usuci pe un prosop de bucatarie. Indepartezi coditele, pe care le maruntesti si le amesteci cu jumatate din cantitatea de feta taiata cubulete, pasta de mici, mustar, chilli, oul crud, ceapa verde si patrunjelul tocat marunt. Din unt, sare si piper omogenizezi o pasta cu care ungi interiorul palariilor champignoanelor. Apoi, indesi finut cu ajutorul unei lingurite de lemn (NU metalica, caci se oxideaza ciupercile!) sau cu mana palariile ciupercilor, le asezi pe o tava si introduci in cuptorul preincalzit pentru circa 15 minute. Scoti tava si, daca mai trebuie, torni putin ulei, respectiv asezi cate o felie de feta si cate o bucata de ardei iute murat. Stingi focul si lasi inca zece minute, sa se topeasca feta, respectiv sa se intrepatrunda aromele.
Recomandare: este un delir gastronomic, care poate fi servit atat cald, cu o salata verde de sezon, cat si rece, cu sos bernaise sau muraturi asortate..
Sugestie: pentru siguranta, va propun sa preparati portie dubla! Se topeste instantaneu.