Ciupercute infasurate, umplute cu carne tocata de pui

Se desprind piciorusele de palarii, apoi se spala si se lasa sa se zvante un pic.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Ciupercute infasurate, umplute cu carne tocata de pui

Ingrediente

  • 6 ciuperci cu palarie mare
  • 150 g piept de pui tocat
  • 100 g costita extra
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov
  • 1 bucatica radacina telina
  • cateva varfuri de busuioc verde
  • 1 cartof fiert
  • 50 g cascaval
  • 6 felii pastrama haiduceasca (sau jambon afumat)
  • marar si patrunjel verde tocat fin
  • sare
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se desprind piciorusele de palarii, apoi se spala si se lasa sa se zvante un pic. Palariutele se sareaza in interior si se ung cu un pic de ulei de masline, apoi se dau la cuptor, pentru 10-15 minute sa se inmoaie un pic.

Intre timp, zarzavatul curatat si spalat, se taie in cubulete mici, piciorusele ciupercilor se taie si ele tot cubulete, cartoful fiert la fel, se taie in cubulete mici, costita se taie si ea tot in cubulete mici.

Se incinge un pic de ulei de masline, apoi se caleste la foc iute, un pic, pieptul tocat impreuna cu costita, cca.5 minute, amestecand continuu, pana ce carnea se albeste, apoi se scoate cu o lingura pe o farfurie.

In uleiul ramas in tigaie, se calesc la foc iute legumele taiate cubulete, iar cand incep sa capete o culoare sticloasa, se adauga si pieptul cu costita, cartoful taiat cubulete, se potrivesdte de sare, se da tigaia la o parte si se adauga busuiocul, mararul si patrunjelul taiat fin.

Ciupercile care au fost un pic coapte la cuptor, se infasoara in cate o felie de pastrama haiduceasca, apoi se prind capetele in scobitori. Se umplu cu umplutura din tigaie, presarand si cateva cubulete mici de cascaval, ce va tine umplutura legata si se dau la cuptor cca.15 minute. Se servesc calde.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise