autor:

Anca Bunea

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Clafoutis cu cirese

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente tava/ vas 26 cm:, 2 oua, 3 galbenusuri, 100 g zahar, 250 g smantana, 300 g cirese cu samburi, 50 g faina de migdale, 15 g faina, 1 praf sare, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala ciresele si se scot samburii.

Intr-un vas se amesteca faina, faina de migdale (migdale macinate fin), sarea si zaharul.

Intr-un alt vas se amesteca ouale, galbenusurile si smantana apoi continutul se inglobeaza in compozitia de mai sus.

Se incinge cuptorul la 190 g C.

Se unge cu unt tava/ vasul si se pudreaza cu zahar pudra.

Se aseaza ciresele pe fundul tavii/ vasului si se pudreaza cu zahar pudra.

Se toarna incet compozitia in vas si se introduce in cuptor pentru aproximativ 40 - 50 de minute (daca folositi vase mai mici timpul de coacere va fi mai redus).

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese

Se spala ciresele si li se scot samburii, lasand zeama sa se scurga intr-un bol. Intr-un castron

8 voturi    9 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese

Un desert de origine franceza foarte usor de facut si la fel de usor de mancat, adica e un desert

26 voturi    10 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente tava/ vas 26 cm:
  • 2 oua
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 250 g smantana
  • 300 g cirese cu samburi
  • 50 g faina de migdale
  • 15 g faina
  • 1 praf sare
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

45 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

23 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

16 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura Inghetata Prajitura Inghetata

Blat Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga cacao, faina, bicarbonatul stins cu otet si la urma sa adauga albusurile batute

98 voturi    19 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu branza si visine Prajitura turnata cu branza si visine

Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu nuca si ciocolata