Clafoutis cu cirese

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Clafoutis cu cirese

Ingrediente

  • Ingrediente tava/ vas 26 cm:
  • 2 oua
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 250 g smantana
  • 300 g cirese cu samburi
  • 50 g faina de migdale
  • 15 g faina
  • 1 praf sare
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se spala ciresele si se scot samburii.

Intr-un vas se amesteca faina, faina de migdale (migdale macinate fin), sarea si zaharul.

Intr-un alt vas se amesteca ouale, galbenusurile si smantana apoi continutul se inglobeaza in compozitia de mai sus.

Se incinge cuptorul la 190 g C.

Se unge cu unt tava/ vasul si se pudreaza cu zahar pudra.

Se aseaza ciresele pe fundul tavii/ vasului si se pudreaza cu zahar pudra.

Se toarna incet compozitia in vas si se introduce in cuptor pentru aproximativ 40 - 50 de minute (daca folositi vase mai mici timpul de coacere va fi mai redus).

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise