Clafoutis cu cirese

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Clafoutis cu cirese

Ingrediente

  • Ingrediente tava/ vas 26 cm:
  • 2 oua
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 250 g smantana
  • 300 g cirese cu samburi
  • 50 g faina de migdale
  • 15 g faina
  • 1 praf sare
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se spala ciresele si se scot samburii.

Intr-un vas se amesteca faina, faina de migdale (migdale macinate fin), sarea si zaharul.

Intr-un alt vas se amesteca ouale, galbenusurile si smantana apoi continutul se inglobeaza in compozitia de mai sus.

Se incinge cuptorul la 190 g C.

Se unge cu unt tava/ vasul si se pudreaza cu zahar pudra.

Se aseaza ciresele pe fundul tavii/ vasului si se pudreaza cu zahar pudra.

Se toarna incet compozitia in vas si se introduce in cuptor pentru aproximativ 40 - 50 de minute (daca folositi vase mai mici timpul de coacere va fi mai redus).

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise