autor:

vioara

» » , , Aperitive, Aperitive, Aperitive

Clatita - rulada

Autor: vioara (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Danemarca


    Reteta postata pe: 18 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vioara (Chef de cuisine)   
Specific:  

Danemarca


Reteta postata pe: 18 februarie 2012

Ingrediente
Aluat:, , 4 oua,, 125 gr. faina alba,, 500 ml. lapte dulce,, 1 lingurita sare., , Crema:, 1-2 cepe, , 1 ardel gras ( sau capia) rosu, da bine in clatita :), 200 gr. sunca sau salam taiat sub forma de suvite,, 1 cutie (200 gr)crema branza,(gen Philadelfia), 1 lingurita unt/margarina sau ulei, pentru prajit, , Cascaval pentru ras deasupra (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

19 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele de mai sus si se toarna in tava mare de la aragaz pe hartie pergament (hartie speciala de copt).
Se lasa 30-35 min la 200 grade
Va iesi o clatita mare cat tava, la incep va fi mai umflata un pic, dar isi pierde din volum imediat ce ai scos-o din cuptor.
O lasam sa se raceasca un pic.

Intre timp facem compozita (crema) astfel:

-intr-o tigaie, undim ceapa in 1 lingurita unt sau ulei dupa care adaugam peste ceapa ardelul taiat cubulete si dupa cateva minute punem sunca/salamul, taiat suvite.
-cand toate s-au undit, luam tigaia de pe aragaz si asteptam sa se raceasca dupa care adaugam crema de branza.
-punem compozitia astfel obtinuta peste clatita, rulam clatita sub forma de rulada si punem deasupra cascaval ras (optional) si mai punem 15 min la cuptor la 200 grade sa se topeasca cascavalul.
- se poate manca rece, calda.
- se poate pune la congelator
Este un aperitiv extraordinar si bun la gust si aspectos.
Compozitia din clatita poate fi facuta dupa imaginatie si cu ciuperci sau alte ingrediente.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatita - rulada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
PLACINTA CU VARZA

PLACINTA CU VARZA

Se face aluatul exact ca la tarta cu bacon si ceapa, adica: se amesteca drojdia cu zaharul, pana

41 voturi    12 comentarii
1h
Aperitive
Ciuperci Pleurotus cu parmezan si ardei iute

Ciuperci Pleurotus cu parmezan si ardei iute

Minunaaata reteta! Va avertizez pe cei mancaciosi ca ingredientele sunt doar pentru doua persoane. 1.

5 voturi    2 comentarii
40 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marlena Mihailescu , 31 mai 2013

    deosebit de bun.

  • MIORLAICI

    MIORLAICI (Bucatar) , 31 mai 2013

    da, este un deliciu.

  • corina

    corina (Chef de cuisine) , 26 februarie 2012

    foarte interesanta,o sa incerc si eu de ziua mea

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 26 februarie 2012

      felicitari ;merita 5 stele

    • Alexanca

      Alexanca (Chef de cuisine) , 23 februarie 2012

      Arata f bine,merita 5*****.Bine ai venit pe Gustos.

    • Fara foto

      Xsky (Maestru bucatar) , 22 februarie 2012

      Arata super!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 februarie 2012

      Felicitari Vioara, pentru prima reteta publicata pe gustos ! Bine ai venit ! M-a atras reteta ta, de clatita "uriasa" eu nu am copt niciodata clatita in cuptor ? dar cu siguranta am sa incerc. Sant tare curioasa de aspectul si gustul final. Felicitari ! pupici

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

19 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 4 oua,
  • 125 gr. faina alba,
  • 500 ml. lapte dulce,
  • 1 lingurita sare.
  • Crema:
  • 1-2 cepe
  • 1 ardel gras ( sau capia) rosu
  • da bine in clatita :)
  • 200 gr. sunca sau salam taiat sub forma de suvite,
  • 1 cutie (200 gr)crema branza,(gen Philadelfia)
  • 1 lingurita unt/margarina sau ulei
  • pentru prajit
  • Cascaval pentru ras deasupra (optional)

Raporteaza reteta

MIORLAICI (Bucatar)

da, este un deliciu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Humus reţetă Humus reţetă

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Ciuperci umplute