Se face un aluat din ingredientele de mai sus si se toarna in tava mare de la aragaz pe hartie pergament (hartie speciala de copt).
Se lasa 30-35 min la 200 grade
Va iesi o clatita mare cat tava, la incep va fi mai umflata un pic, dar isi pierde din volum imediat ce ai scos-o din cuptor.
O lasam sa se raceasca un pic.
Intre timp facem compozita (crema) astfel:
-intr-o tigaie, undim ceapa in 1 lingurita unt sau ulei dupa care adaugam peste ceapa ardelul taiat cubulete si dupa cateva minute punem sunca/salamul, taiat suvite.
-cand toate s-au undit, luam tigaia de pe aragaz si asteptam sa se raceasca dupa care adaugam crema de branza.
-punem compozitia astfel obtinuta peste clatita, rulam clatita sub forma de rulada si punem deasupra cascaval ras (optional) si mai punem 15 min la cuptor la 200 grade sa se topeasca cascavalul.
- se poate manca rece, calda.
- se poate pune la congelator
Este un aperitiv extraordinar si bun la gust si aspectos.
Compozitia din clatita poate fi facuta dupa imaginatie si cu ciuperci sau alte ingrediente.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii