Foarte important: nu amestecati compozitia prea mult! ! ! , Trebuie sa aibe mici cocoloase.
1. Intr-un vas amesteci toate ingredientele uscate: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, zahar.
2. Intr-un alt vas amesteci ouale batute spuma, laptele batut, untul si vanilia.
3. Combini cele doua compozitii, uscate si lichide cu mare grija doar pina se incorporeaza, nu prea mult! ! ! !
Incingi putin unt intr-o tigaie teflon, apoi pui cu un polonic mic compozitia in tigaie (cam 60 ml fiecare, dupa ochi), vreo 4-5. Dupa 1 minut presari ciocolata sau fructe, sau ce-ti pofteste inima.
Cind s-au rumenit, le intorci cu o paleta si le lasi pina se rumenesc.
Le servesti calde, cu o lingurita de frisca si citeva picaturi de miere presarata pe ele. Se pot manca si cu sirop de artar. Daca faceti cu banane, cind le intoarceti puneti putina lamaie stoarsa, bananele sint prea dulci fara putina lamaie.
Pofta Buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii