Clatite cu branza de vaci si caramel, la cuptor

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Clatite cu branza de vaci si caramel, la cuptor

Ingrediente

  • 1 l lapte,
  • 8 oua,
  • 500 gr branza,
  • 5 linguri zahar + 6 linguri zahar,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 300 ml smantana,
  • 200 gr zmeura,
  • 5 linguri ulei,
  • faina

Mod de preparare

Intai de toate am pregatit clatitele.

Am mixat ouale cu laptele, uleiul, sarea si faina (cam 10 linguri).

In tigaia pentru clatite, incinsa si unsa cu ulei, am pus un polonic din compozitie si am inceput la copt clatitele.

Am mixat branza cu 5 linguri de zahar.

Pe fiecare clatita am pus un strat generos de branza si am presarat zmeura, dupa care le-am rulat strans.

In tava pentru cuptor am pus celelalte 6 linguri de zahar si le-am caramelizat (adica le-am pus pe flacara aragazului, la foc mic pana s-a topit zaharul).

Peste zahar am asezat clatitele si am turnat smantana, dupa care am bagat tava la cuptor pentru aproximativ 25 minute.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura