Preparam clatitele: Spargem ouale adaugam sarea si le amestecam cu un tel. Adaugam zaharul, esenta ,laptele, faina si amestecam bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Adaugam berea, omogenizam si lasam compozitia la frigider, pentru minim o ora.
Punem intr-o tigaie putin ulei si o miscam astfel incat sa fie acoperita in intregine de ulei. Lasam sa se incinga si scurgem surplusul intr-o canita. Luam cu un polonic din compozitia scoasa de la frigider (in care am amestecat inainte si am subtiat cu putina bere in cazul in care compozitia s-a ingrosat cat a stat la rece). Punem compozitie in tigaie si o miscam astfel incat compozitia sa se intinda uniform, in strat subtire, pe toata suprafata tigaii.
Cand clatita s-a "uscat" la suprafata, o intoarcem cu ajutorul unei spatule sau printr-o miscare rapida a incheieturii mainii. Le prajim la foc mic pana terminam compozitia.
Preparam umplutura: Amestecam toate ingredientele pana ce se topeste zaharul si nu se mai simt cristalele.
Ungem fiecare clatita pe jumatate cu aceasta compozitie si rulam sau le impaturim dupa cum dorim.
Cantitatea de umplutura ajunge pentru aproximativ 10-12 clatite, depinde foarte mult de cantitatea cu care dorim sa umplem o clatita.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii