autor:

elucubratii culinare

» » Aperitive

Clătite cu brânză și mărar gratinate

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2013

Ingrediente
2 ouă,, 2 cești făină - 200 g,, 2 cești lapte - 300 ml,, 2 cești apă minerală - 300 ml,, 1/2 linguriță sare,, 2-3 linguri ulei., , 300 g brânză de vaci,, 200 g smântână,, 2 ouă,, 3 linguri mărar proaspăt tocat mărunt,, 1/2 linguriță sare., , 50 g unt,, 200 ml frișcă lichidă,, 100 g cașcaval.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

24 voturi

Mod de preparare

Începem cu prepararea clătitelor.
Batem bine cele 2 ouă cu mixerul.
Adăugăm laptele, făina, sarea și la urmă apa minerală.
Amestecăm bine după fiecare ingredient.
Adăugăm 1 lingură ulei și lăsăm să se așeze aluatul 15 minute.
Clătitele se coc pe ambele fețe într-o tigaie specială de clătite sau o tigaie de teflon pentru cel mult 1 minut pe fiecare parte.
Se pune câte un polonic mic de aluat în tigaie și se repartizează pe toată suprafața prin rotirea tigăii.
Tigaia se unge cu ulei după prepararea a două clătite.
Compoziția este pentru 12 clătite.
Pentru compoziție amestecăm brânza de vaci cu 200 g smântână, 2 ouă bătute bine, sare și mărar.
Ungem o tavă termorezistentă cu jumătate din cantitatea de unt (adică 25g).
Umplem clătitele cu amestecul de brânză.
Eu am preferat să le fac pachețele. Am pus brânza în mijlocul clătitei, am adus două laterale înspre centru apoi am rulat.
Clătitele împachetate se pun una lângă alta în tava unsă.
Deasupra lor împrăștiem restul de unt tăiat bucățele mici.
Turnăm smântâna lichidă și presărăm cașcaval ras pe fiecare clătită.
Se dă la cuptor pentru 30 minute la 200 garde C.
Se servesc calde la aperitiv sau ca și fel principal cu o salată lângă. Eu am ales o salată de varză roșie dreasă cu ulei de măsline și oțet balsamic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite cu brânză și mărar gratinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta sarata cu branza,prosciutto si mac

Tarta sarata cu branza,prosciutto si mac

Intindem foaia intr-o tava de tarta si-o intepam din loc in loc; Amestecam branza cu un ou si albusul

1 vot    2 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Branza feta la gratar

Branza feta la gratar

Asezam pe folia de aluminiu ulei de masline, busuioc, cimbru, ardei taiati subtirel, rosii felii,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • elucubratii culinare

    elucubratii culinare (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2015

    Se toarnă peste clătite înainte de a presăra cașcavalul ras :)

  • Fara foto

    Manea Laurentiu , 18 ianuarie 2015

    Foarte buna reteta, totusi, stau si ma intreb, ce fac cu cele 200 ml frișcă lichidă? :)

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

    Delicioase

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

      Citind reteta, mi-am amintit de copilarie si de bunica... Delicioase !

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

      Arata foarte bine si sunt delicioase!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

      Tare-s frumoase!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

      Imi plac la "nebunie" placintele-le astea...sant foarte gustoase ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

24 voturi

Ingrediente

  • 2 ouă,
  • 2 cești făină - 200 g,
  • 2 cești lapte - 300 ml,
  • 2 cești apă minerală - 300 ml,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 2-3 linguri ulei.
  • 300 g brânză de vaci,
  • 200 g smântână,
  • 2 ouă,
  • 3 linguri mărar proaspăt tocat mărunt,
  • 1/2 linguriță sare.
  • 50 g unt,
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 100 g cașcaval.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

10 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    6 comentarii
1h
Salate cu peste

elucubratii culinare (Chef de cuisine)

Se toarnă peste clătite înainte de a presăra cașcavalul ras :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Chec aperitiv