Clătite cu brânză și mărar gratinate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Clătite cu brânză și mărar gratinate

Ingrediente

  • 2 ouă,
  • 2 cești făină - 200 g,
  • 2 cești lapte - 300 ml,
  • 2 cești apă minerală - 300 ml,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 2-3 linguri ulei.
  • 300 g brânză de vaci,
  • 200 g smântână,
  • 2 ouă,
  • 3 linguri mărar proaspăt tocat mărunt,
  • 1/2 linguriță sare.
  • 50 g unt,
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 100 g cașcaval.

Mod de preparare

Începem cu prepararea clătitelor.

Batem bine cele 2 ouă cu mixerul.

Adăugăm laptele, făina, sarea și la urmă apa minerală.

Amestecăm bine după fiecare ingredient.

Adăugăm 1 lingură ulei și lăsăm să se așeze aluatul 15 minute.

Clătitele se coc pe ambele fețe într-o tigaie specială de clătite sau o tigaie de teflon pentru cel mult 1 minut pe fiecare parte.

Se pune câte un polonic mic de aluat în tigaie și se repartizează pe toată suprafața prin rotirea tigăii.

Tigaia se unge cu ulei după prepararea a două clătite.

Compoziția este pentru 12 clătite.

Pentru compoziție amestecăm brânza de vaci cu 200 g smântână, 2 ouă bătute bine, sare și mărar.

Ungem o tavă termorezistentă cu jumătate din cantitatea de unt (adică 25g).

Umplem clătitele cu amestecul de brânză.

Eu am preferat să le fac pachețele. Am pus brânza în mijlocul clătitei, am adus două laterale înspre centru apoi am rulat.

Clătitele împachetate se pun una lângă alta în tava unsă.

Deasupra lor împrăștiem restul de unt tăiat bucățele mici.

Turnăm smântâna lichidă și presărăm cașcaval ras pe fiecare clătită.

Se dă la cuptor pentru 30 minute la 200 garde C.

Se servesc calde la aperitiv sau ca și fel principal cu o salată lângă. Eu am ales o salată de varză roșie dreasă cu ulei de măsline și oțet balsamic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise