autor:

Buburuza Zâmbăreață

» » Dulciuri diverse

Clatite cu buline

Autor: Buburuza Zâmbăreață (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Buburuza Zâmbăreață (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 iulie 2019

Ingrediente
- 4 ouă, - 3 linguri zahăr, - un plic de zahăr vanilinat, - esență de vanilie sau aromele dorite, - 300 g făină, - 400 ml lapte, - 150 ml apă minerală, - 50 g unt topit, - un praf de sare, - colorant alimentar din comerț sau natural obținut din spanac sau mentă, - o seringă de 5 ml

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Într-un bol vom pune făină, adăugăm sarea și amestecăm. Peste acestea punem ouăle după care continuăm să amestecăm până obținem o compoziție omogenă. După ce am amestecat totul foarte bine, vom adăuga laptele puțin câte puțin și vom amesteca rapid în felul acesta evitându-se formarea cocoloașelor. Adăugăm și apa minerală, zahărul vanilinat, respectiv esențele ( aromele dorite) și untul topit. Compoziția obținută se pune la rece pentru cel puțin 30 minute.

Compoziția colorată (din care vom face bulinele):

Luăm un polonic din compoziția pentru clătite ➡️ adăugăm culoare naturală sau din comerț ➡️ o lingură de făină ( pentru că de la colorant se subțiază puțin compoziția) ➡️ se amestecă totul foarte bine după care se umple seringa cu ea.



Pentru a prăji clătitele, vom pune o tigaie la încins pe care o vom unge cu o cantitate mică de ulei. Când tigaie s-a încins, vom lua o parte din compoziție ( aproximativ un polonic de dimensiune normală) pe care o vom întinde uniform în tigaie și o lăsăm la copt pentru aproximativ 2 minute. În timpul acesta, într-o seringă fără ac punem aceeași compoziție colorată, în cazul meu verde, și facem buline ( sau alte modele) pe partea clătitei care urmează să fie coaptă ( facem normal clătita, iar în timp ce se rumenește realizăm modelul pe partea care urmează să o coacem). Le umplem cu dulceața dorită sau brânzică.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu buline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 4 ouă
  • - 3 linguri zahăr
  • - un plic de zahăr vanilinat
  • - esență de vanilie sau aromele dorite
  • - 300 g făină
  • - 400 ml lapte
  • - 150 ml apă minerală
  • - 50 g unt topit
  • - un praf de sare
  • - colorant alimentar din comerț sau natural obținut din spanac sau mentă
  • - o seringă de 5 ml

Raporteaza reteta

Retete
de Buburuza Zâmbăreață
Supa crema de sfecla rosie

Supa crema de sfecla rosie

1. Tocam mărunt ceapa. Tăiem cartofii, morcovul și sfecla roșie în cuburi. Tocăm mărunt

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Sarmale de peste

Sarmale de peste

1. Spălăm și curățăm toate legumele după care le tocăm mărunt. 2. Într-o cratiță,

4 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
Sarmale, ardei, dovlecei, rosii si ceapa umpluta

Sarmale, ardei, dovlecei, rosii si ceapa umpluta

Se ia 1 kg de carne tocată ( 500 gr carne macră tocată de vită și 500 gr carne de porc), peste

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Galuste cu surpriza