autor:

Buburuza Zâmbăreață

» » Dulciuri diverse

Clatite cu buline

Autor: Buburuza Zâmbăreață (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Buburuza Zâmbăreață (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 iulie 2019

Ingrediente
- 4 ouă, - 3 linguri zahăr, - un plic de zahăr vanilinat, - esență de vanilie sau aromele dorite, - 300 g făină, - 400 ml lapte, - 150 ml apă minerală, - 50 g unt topit, - un praf de sare, - colorant alimentar din comerț sau natural obținut din spanac sau mentă, - o seringă de 5 ml

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Într-un bol vom pune făină, adăugăm sarea și amestecăm. Peste acestea punem ouăle după care continuăm să amestecăm până obținem o compoziție omogenă. După ce am amestecat totul foarte bine, vom adăuga laptele puțin câte puțin și vom amesteca rapid în felul acesta evitându-se formarea cocoloașelor. Adăugăm și apa minerală, zahărul vanilinat, respectiv esențele ( aromele dorite) și untul topit. Compoziția obținută se pune la rece pentru cel puțin 30 minute.

Compoziția colorată (din care vom face bulinele):

Luăm un polonic din compoziția pentru clătite ➡️ adăugăm culoare naturală sau din comerț ➡️ o lingură de făină ( pentru că de la colorant se subțiază puțin compoziția) ➡️ se amestecă totul foarte bine după care se umple seringa cu ea.



Pentru a prăji clătitele, vom pune o tigaie la încins pe care o vom unge cu o cantitate mică de ulei. Când tigaie s-a încins, vom lua o parte din compoziție ( aproximativ un polonic de dimensiune normală) pe care o vom întinde uniform în tigaie și o lăsăm la copt pentru aproximativ 2 minute. În timpul acesta, într-o seringă fără ac punem aceeași compoziție colorată, în cazul meu verde, și facem buline ( sau alte modele) pe partea clătitei care urmează să fie coaptă ( facem normal clătita, iar în timp ce se rumenește realizăm modelul pe partea care urmează să o coacem). Le umplem cu dulceața dorită sau brânzică.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu buline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Covrigei umpluti cu pasta de curmale(ka'ek)

Covrigei umpluti cu pasta de curmale(ka'ek)

Sa facem si o mica introducere, inainte de a trece la modul de preparare. Cred ca toti stim cum

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Trandafiri de ciocolata

Trandafiri de ciocolata

Cantarim ciocolata, apoi cantarim mierea/energizantul. Topim ciocolata pe baie de aburi. Omogenizam

3 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 4 ouă
  • - 3 linguri zahăr
  • - un plic de zahăr vanilinat
  • - esență de vanilie sau aromele dorite
  • - 300 g făină
  • - 400 ml lapte
  • - 150 ml apă minerală
  • - 50 g unt topit
  • - un praf de sare
  • - colorant alimentar din comerț sau natural obținut din spanac sau mentă
  • - o seringă de 5 ml

Raporteaza reteta

Retete
de Buburuza Zâmbăreață
Supa crema de sfecla rosie

Supa crema de sfecla rosie

1. Tocam mărunt ceapa. Tăiem cartofii, morcovul și sfecla roșie în cuburi. Tocăm mărunt

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Sarmale de peste

Sarmale de peste

1. Spălăm și curățăm toate legumele după care le tocăm mărunt. 2. Într-o cratiță,

4 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu peste
Sarmale, ardei, dovlecei, rosii si ceapa umpluta

Sarmale, ardei, dovlecei, rosii si ceapa umpluta

Se ia 1 kg de carne tocată ( 500 gr carne macră tocată de vită și 500 gr carne de porc), peste

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu nuci si scortisoara