Clatite cu buline

Intr-un bol vom pune faina, adaugam sarea si amestecam.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Clatite cu buline

Ingrediente

  • - 4 ouă
  • - 3 linguri zahăr
  • - un plic de zahăr vanilinat
  • - esență de vanilie sau aromele dorite
  • - 300 g făină
  • - 400 ml lapte
  • - 150 ml apă minerală
  • - 50 g unt topit
  • - un praf de sare
  • - colorant alimentar din comerț sau natural obținut din spanac sau mentă
  • - o seringă de 5 ml

Mod de preparare

Într-un bol vom pune făină, adăugăm sarea și amestecăm. Peste acestea punem ouăle după care continuăm să amestecăm până obținem o compoziție omogenă. După ce am amestecat totul foarte bine, vom adăuga laptele puțin câte puțin și vom amesteca rapid în felul acesta evitându-se formarea cocoloașelor. Adăugăm și apa minerală, zahărul vanilinat, respectiv esențele ( aromele dorite) și untul topit. Compoziția obținută se pune la rece pentru cel puțin 30 minute.

Compoziția colorată (din care vom face bulinele):

Luăm un polonic din compoziția pentru clătite ➡️ adăugăm culoare naturală sau din comerț ➡️ o lingură de făină ( pentru că de la colorant se subțiază puțin compoziția) ➡️ se amestecă totul foarte bine după care se umple seringa cu ea.

Pentru a prăji clătitele, vom pune o tigaie la încins pe care o vom unge cu o cantitate mică de ulei. Când tigaie s-a încins, vom lua o parte din compoziție ( aproximativ un polonic de dimensiune normală) pe care o vom întinde uniform în tigaie și o lăsăm la copt pentru aproximativ 2 minute. În timpul acesta, într-o seringă fără ac punem aceeași compoziție colorată, în cazul meu verde, și facem buline ( sau alte modele) pe partea clătitei care urmează să fie coaptă ( facem normal clătita, iar în timp ce se rumenește realizăm modelul pe partea care urmează să o coacem). Le umplem cu dulceața dorită sau brânzică.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise