autor:

alexandra cucu

» » Mancaruri cu carne

clatite cu carne si sos bechamel

Autor: alexandra cucu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alexandra cucu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iulie 2010

Ingrediente
Pentru 4 persoane, Pentru aluatul de clatite:, 2 oua, sare, piper, apa, faina, 50 ml bere, marar, , Pentru umplutura:, 300-400 gr. carne de vita tocata, 2 cepe medii spre mici, 1 ardei gras rosu, 2 rosii mari, 1 conserva de ciuperci, sare, piper, busuioc, ulei pentru calit, , Pentru sosul bechamel:, un sfert de pachet de unt, lapte, 2 linguri de faina, 300 gr cascaval ras

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Prima data se pregateste aluatul de clatite: se amesteca cu mixerul ouale, sarea si piperul. Apoi se adauga apa, faina (treptat), berea si mararul uscat si iar se amesteca bine cu mixerul.Trebuie sa va iasa ca o smantana mai groasa. Se lasa aluatul la odihnit.
Intre timp, se pregateste umplutura: carnea tocata de vita impreuna cu 2 cepe taiate marunt si putin ulei se pun in tigaie la calit. Cand s-a schimbat culoarea atat la carne, cat si la ceapa, se pun peste ele, 1 ardei rosu gras si 2 rosii mari (cubuletete marunte) si ciupercile. Se condimenteaza cu sare, pper, boia dulce si busuioc si se lasa sa fiarba in sucul lasat de carne si legume. Se verifica de gust.

Sosul bechamel se prepara foarte usor: intr-o cratita puneti untul sa se topeasca impreuna cu laptele. Adaugati treptat faina, iar la final cascavalul ras si lasati sa dea cateva clocote. Laptele il puneti in functie de cat de consistent doriti sa fie. In general, trebuie sa iasa ca o smantana mai groasa.

Clatitele se umplu cu umplutura de carne si legume, se ruleaza si peste ele se adauga sosul bechamel. Se pun intr-o tava si se lasa la cuptorul preincalzit aproximativ 15 min. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "clatite cu carne si sos bechamel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Costite afumate cu varza calita si cartofi aurii

Costite afumate cu varza calita si cartofi aurii

Incepem cu costita: se spala se cresteaza pe langa os, se aseaza intro tava pt cuptor, se piperaza,

8 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
ciolan cu fasole

ciolan cu fasole

- fasolea boabe se pune la inmuiat in apa cu o seara inainte de a se pregati mincarea - a doua zi

17 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2011

    felicitari pentru reteta! si mie imi place sa improvizez diverse combinatii pentru clatite. reteta ta merita incercata!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    O bunatate!

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane
  • Pentru aluatul de clatite:
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • apa
  • faina
  • 50 ml bere
  • marar
  • Pentru umplutura:
  • 300-400 gr. carne de vita tocata
  • 2 cepe medii spre mici
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 rosii mari
  • 1 conserva de ciuperci
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • ulei pentru calit
  • Pentru sosul bechamel:
  • un sfert de pachet de unt
  • lapte
  • 2 linguri de faina
  • 300 gr cascaval ras

Raporteaza reteta

Retete
de alexandra cucu
Supa picanta cu taitei si creveti

Supa picanta cu taitei si creveti

Se calesc (pana se inmoaie) legumele in putin ulei de masline. Apoi se adauga 2 l apa, cubuletele

5 voturi    5 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
paste cu fructe de mare in sos de rosii

paste cu fructe de mare in sos de rosii

Fructele de mare se pun la fiert si se lasa sa dea cateva clocote (cam 3 minute). Sosul se pregateste

16 voturi    1 comentariu
40 min
Paste si pizza
File de pangasius cu lamaie si usturoi

File de pangasius cu lamaie si usturoi

Fileul de pangasius se gateste foarte usor, pentru ca are carnea extrem de frageda si nu are oase.

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Marian (Chef de cuisine)

felicitari pentru reteta! si mie imi place sa improvizez diverse combinatii pentru clatite. reteta ta merita incercata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Varza verde cu pulpa de porc