autor:

dicarmencitta1957

» » Aperitive

Clatite cu carne tocata

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Ingrediente
faina 150g-200g(depinde de cata compozitie facem)., lapte 300ml-400ml(depinde de cata compozitie facem)., 2 bucati de oua., 6 lingurite de unt., 2 pliculete de zahar vanilat., 3 lingurite de zahar pudra cu gust de vanilie de la Dr Otker.., 500 g carne tocata de pui.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Punem intr-un bol toate ingredientele:faina,oua,2pliculete de zahar vanilat,3 lingurite de zahar praf cu gust de vanilie de la Dr Otker si trei lingurite de unt topit si racit,amestecam cu mixerul pana se face o crema si indoim cu laptele punand cate putin ca sa nu se faca cocoloase.
Dupa ce s-a incins tigaia, puneti un polonic(in cazul meu jumatate de polonic pentru ca am polonic mare) de compozitie in tigaie si intindeti, miscand tigaia, pana cand acopera perfect fundul tigaii, iar dupa ce s-a rumenit pe acea parte o intorcem cu ajutorul unui cutit(eu o intind cu o ustensila cu care iau tortul pentru ca este lata si merge sa o iau foarte bine). Cand s-a rumenit si pe cealalta parte luati-o cu un cutit sau prin aruncare si puneti-o intr-o farfurie(mai rar cu aruncatul). Pentru fiecare lingura de compozitie ar trebui sa iasa o clatita. Repetati actiunea pana cand terminati compozitia. Un polonic de compozitie ar trebui sa aiba in jur de 40 ml.Apoi pregatim carnea de pui tocata,o calim in 2 linguri de ulei de masline extravirgin cu sare,piper,menta uscata si alte condimente care va plac.Dupa ce s-a racit compozitia de carne tocata, trecem la infasuratul clatitelor.Eu le bag la cuptor in final si pun peste ele 3 lingurite de unt topit,yammi,yammi.Pofta buna la clatite !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Clatite gratinate cu carne tocata de pui

Clatite gratinate cu carne tocata de pui

Pentru clatite, se amesteca laptele, oul, faina si condimentele. Se pune faina, 2-3linguri odata,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Quiche Alsacienne

Quiche Alsacienne

Dragii mei, chiar dacă cu întârziere, vă urez un An Nou Fericit și liniștit alături de cei

8 voturi    0 comentarii
55 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 august 2012

    O singura neclaritate,nu inteleg rolul zaharului in aceste clatite ...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    Gustoase si hranitoare.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Waw ce bune trebuie sa fie Carmen !! Dar n-am inteles ...daca compozitia este sarata, de ce ai pus zahar si zahar vanilat in clatite ??? Nu sunt prea dulci ?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

      Clatitele sunt excelente atat ca aperitiv (umplute cu carne, branza)cat si ca desert.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Suna bine,dar eu le prefer tot pe cele cu dulceata.Dar ma-i convins,o sa incerc si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • faina 150g-200g(depinde de cata compozitie facem).
  • lapte 300ml-400ml(depinde de cata compozitie facem).
  • 2 bucati de oua.
  • 6 lingurite de unt.
  • 2 pliculete de zahar vanilat.
  • 3 lingurite de zahar pudra cu gust de vanilie de la Dr Otker..
  • 500 g carne tocata de pui.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

O singura neclaritate,nu inteleg rolul zaharului in aceste clatite ...

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
ciuperci umplute