autor:

iuliana tarnoveanu

» » Prajituri

Clatite cu crema fina tartinabila cu alune

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 august 2009

Ingrediente
250g faina, 200ml sifon(apa minerala), coaja rasa de lamie, esenta de rom, 1praf de sare, 100g crema fina tartinabila cu alune, 50ml ulei, menta verde

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

11 voturi

Mod de preparare

Din faina si sifon se prepara o compozitie de consistenta unei smintini mai subtire la care se adauga un praf de sare,coja rasa de lamiie si citiva stropi esenta de rom.
Se unge fundul taigaii cu ulei dupa care se toarna compozitia cu ajutorul unui polonic.Se coace pe ambele parti intorcind clatita fie prin aruncare in sus (cine are experienta) fie ajutidu-te de un cutit cu lama subtire.
Se umplu apoi clatitele cu crema tartinabila cu alune(se gaseste in comert).

Se orneaza apoi cum doreste fiecare.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu crema fina tartinabila cu alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Faguri

Faguri

Ouale le-am mixat bine impreuna cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rand zaharul,vanilia,uleiul,laptele,amoniacul

238 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

Se prepara blatul din biscuitii macinati fin si framanatati cu untul moale si mierea de albine.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iuliana Tarnoveanu , 07 martie 2015

    Foarte bune!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Delicioase...

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Clatitele le fac cu oua sau fara ,cu lapte sau fara.Fiecare le poate face cum ii place ,din ce are si dupa cum il duce mintea ,asa ca puteti sa va alegeti variantele convenabile.Succes!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      Foarte bune! Clatitele sunt mereu un desert delicios.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      BUne, bune Iulianoooooooo. Facem schimb, eu iti dau clatite amorezate, colorate, de care vrei.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Tare bune clatitele tale! Pun si eu o portie. M-am jucat cu sosul de ciocolata aici.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Cred ca sunt bune, dar unde sunt ouale? Am mai invatat ceva.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Iuliana sunt foarte gustoase!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Delicioase...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Si mie.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Tare-mi plac clatietele tale Iulia!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

11 voturi

Ingrediente

  • 250g faina
  • 200ml sifon(apa minerala)
  • coaja rasa de lamie
  • esenta de rom
  • 1praf de sare
  • 100g crema fina tartinabila cu alune
  • 50ml ulei
  • menta verde

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicioase...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec simplu de la bunica