Clatite cu fructe de padure

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Clatite cu fructe de padure

Ingrediente

  • - 2 oua de gaina
  • - 1 praf de sare
  • - 1 lingura zahar brut
  • - 800 ml lapte dulce, de vaca
  • - 1 vrf. cutit bicarbonat de sodiu
  • - 1 vrf. cutit pudra de turmeric
  • - 1 + 1/2 cani faina de grau
  • pentru umplutura
  • - 250 gr mascarpone
  • - 50 ml lapte dulce
  • - 50 gr ciocolata alba
  • - 1 lamaie
  • - fructe de padure
  • - ciocolata neagra topita

Mod de preparare

Conectam Panini Maker Breville la o sursa de curent.

Lasam sa se incalzeasca, timp in care pregatim aluatul de clatite.

Intr-un castron, amestecam cu un tel, ouale cu sarea si cu zaharul. Adaugam laptele si bicarbonatul, apoi turmericul. Amestecam si adaugam faina in doua transe. In functie de cum vreti sa iasa clatitele, puneti faina mai multa sau mai putina. Trebuie sa iasa o compozitie smantanoasa. Dam la rece si pregatim umplutura.

Topim ciocolata alba cu laptele. Dam deoparte si omogenizam. Spalam si stoarcem lamaia. Desfacem branza mascarpone cu zeama de lamaie, apoi adaugam ciocolata topita si omogenizam. Dam la rece si scoatem aluatul de clatite.

Ridicam capacul aparatului panini Maker Breville, cu ajutorul unui polonic turnam o cantitate mica de aluat, lasam 2 sec, apoi inchidem capacul si lasam sa se coaca pentru aproximativ 20 secunde. Ridicam capacul cu atentie sa nu ne friga aburul, si cu o spatula din lemn, luam clatita coapta si o asezam fie pe o farfurie, fie pe un gratar. Procedam la fel cu intreg aluatul. Dupa ce am terminat, deconectam aparatul, lasam sa se raceasca si il stergem cu o laveta umeda.

Clatitele le umplem cu crema, cu sos de fructe de padure sau cu fructe proaspete, le ornam cu ciocolata topita. Le savuram alaturi de un ceai cu gheata sau chiar o cafea!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise