Conectam Panini Maker Breville la o sursa de curent.
Lasam sa se incalzeasca, timp in care pregatim aluatul de clatite.
Intr-un castron, amestecam cu un tel, ouale cu sarea si cu zaharul. Adaugam laptele si bicarbonatul, apoi turmericul. Amestecam si adaugam faina in doua transe. In functie de cum vreti sa iasa clatitele, puneti faina mai multa sau mai putina. Trebuie sa iasa o compozitie smantanoasa. Dam la rece si pregatim umplutura.
Topim ciocolata alba cu laptele. Dam deoparte si omogenizam. Spalam si stoarcem lamaia. Desfacem branza mascarpone cu zeama de lamaie, apoi adaugam ciocolata topita si omogenizam. Dam la rece si scoatem aluatul de clatite.
Ridicam capacul aparatului panini Maker Breville, cu ajutorul unui polonic turnam o cantitate mica de aluat, lasam 2 sec, apoi inchidem capacul si lasam sa se coaca pentru aproximativ 20 secunde. Ridicam capacul cu atentie sa nu ne friga aburul, si cu o spatula din lemn, luam clatita coapta si o asezam fie pe o farfurie, fie pe un gratar. Procedam la fel cu intreg aluatul. Dupa ce am terminat, deconectam aparatul, lasam sa se raceasca si il stergem cu o laveta umeda.
Clatitele le umplem cu crema, cu sos de fructe de padure sau cu fructe proaspete, le ornam cu ciocolata topita. Le savuram alaturi de un ceai cu gheata sau chiar o cafea!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii