autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Sosuri, Spume si creme dulci

Clatite cu mere caramelizate si migdale crocante

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru clatite, , •1 lingura unt sau margarina Rama, topit(a), •100 ml apa minerala, •300 ml lapte, •1 lingurita esenta de rom, •1 lingurita esenta de vanilie, •coaja rasa de la 1 portocala, •coaja rasa de la 1 lamaie verde, •3 oua, •130 gr faina, •Un praf de sare, •ulei pentru prajit, Pentru merele caramelizate, •3-4 mere, decojite si curatate de samburi, apoi taiate felii subtiri, •1 lingurita mix de condimente pentru prajituri (scortisoara, ghimbir, lamaie si cuisoare), •150 gr zahar, •sucul de la 1 portocala, •secul de la 1 lamaie verde, Pentru migdalele crocante, •50 gr migdale, tocate mare, •100 gr zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

13 voturi

Mod de preparare

Pentru clatite, se amesteca faina cu sare si coaja rasa de la citrice. Se adauga ouale, esenta de rom si vanilie si untul/margarina topit(a) si se amesteca bine. Apoi, se adauga treptat laptele si apa minerala, amestecand continuu pana se va obtine un aluat subtire si omogen (daca are cocoloase, atunci da-l prin strecuratoare). Se lasa aluatul sa stea 30 minute la rece.
Intre timp se amesteca merele feliate cu 1 lingurita mix de condimente, apoi deasupra acestora se toarna sucul de la citrice. Se acopera cu folie si se tin la rece pana se vor praji clatitele.
Se incinge o tigaie la foc potrivit, apoi se adauga 1 lingurita ulei (se va adauga cate 1 lingurita de ulei inainte de a praji fiecare clatita). Se toarna un polonic mic de aluat pentru fiecare clatita. Se prajesc clatitele 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.
Pentru migdale, se carameizeaza zaharul intr-o cratita mica, apoi se adauga migdalele. Se toarna compozitia obtinuta pe o tava si se lasa sa se intareasca. Dupa ce s-a intarit, se zdrobeste caramelul.
Intr-o tigaie se pune 150 gr zahar si se caramelizeaza, apoi se adauga merele cu sucul de citrice si se lasa sa fiarba 5-8 minute, apoi se lasa sa se raceasca putin.
Clatitele se servesc cu merele caramelizate si migdalele crocante.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu mere caramelizate si migdale crocante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Supa crema de dovlecei

Supa crema de dovlecei

Se caleste prazul taiat in felii( e mai bun decat ceapa pt. ca nu e asa de puternic la gust ) la

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Prajitura cu ciocolata, crema si capsuni

Prajitura cu ciocolata, crema si capsuni

Vom separa albusul de galbenus si mixam albusurile bine; dupa ce a devenit ca o spuma, vom adauga

4 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ella65 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2013

    Sunt nemaipomenite! Felicitari pentru reteta!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

    O bunatate !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

    Arata grozav!

    • Adina Amironesei

      Adina Amironesei (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Wooooooooooooow... e o idee geniala !.. felicitari !

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      eu am sa fac clatitele traditional,absorb ele destul ulei si nu cred ca mai e nevoie de unt in compozitie,dar ideea de umplutura e grozava.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Arata superrrr merita incercate.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      O bunatate.

    • Fara foto

      maria mihalache , 21 octombrie 2009

      Foarte bine arata ............

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Foarte buneeeeeee!

    • zbiggi

      zbiggi (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Mmmmm foarte fain arata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Arata minunat!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Mmmmmmm aspectuos de gustos

    • Adrian

      Adrian (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Interesant . Merita incercat

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Cred ca sunt foarte gustoase.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

13 voturi

Ingrediente

  • Pentru clatite
  • •1 lingura unt sau margarina Rama
  • topit(a)
  • •100 ml apa minerala
  • •300 ml lapte
  • •1 lingurita esenta de rom
  • •1 lingurita esenta de vanilie
  • •coaja rasa de la 1 portocala
  • •coaja rasa de la 1 lamaie verde
  • •3 oua
  • •130 gr faina
  • •Un praf de sare
  • •ulei pentru prajit
  • Pentru merele caramelizate
  • •3-4 mere
  • decojite si curatate de samburi
  • apoi taiate felii subtiri
  • •1 lingurita mix de condimente pentru prajituri (scortisoara
  • ghimbir
  • lamaie si cuisoare)
  • •150 gr zahar
  • •sucul de la 1 portocala
  • •secul de la 1 lamaie verde
  • Pentru migdalele crocante
  • •50 gr migdale
  • tocate mare
  • •100 gr zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

ella65 (Chef de cuisine)

Sunt nemaipomenite! Felicitari pentru reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Crema de vanilie