Pentru clatite, se amesteca faina cu sare si coaja rasa de la citrice. Se adauga ouale, esenta de rom si vanilie si untul/margarina topit(a) si se amesteca bine. Apoi, se adauga treptat laptele si apa minerala, amestecand continuu pana se va obtine un aluat subtire si omogen (daca are cocoloase, atunci da-l prin strecuratoare). Se lasa aluatul sa stea 30 minute la rece.
Intre timp se amesteca merele feliate cu 1 lingurita mix de condimente, apoi deasupra acestora se toarna sucul de la citrice. Se acopera cu folie si se tin la rece pana se vor praji clatitele.
Se incinge o tigaie la foc potrivit, apoi se adauga 1 lingurita ulei (se va adauga cate 1 lingurita de ulei inainte de a praji fiecare clatita). Se toarna un polonic mic de aluat pentru fiecare clatita. Se prajesc clatitele 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.
Pentru migdale, se carameizeaza zaharul intr-o cratita mica, apoi se adauga migdalele. Se toarna compozitia obtinuta pe o tava si se lasa sa se intareasca. Dupa ce s-a intarit, se zdrobeste caramelul.
Intr-o tigaie se pune 150 gr zahar si se caramelizeaza, apoi se adauga merele cu sucul de citrice si se lasa sa fiarba 5-8 minute, apoi se lasa sa se raceasca putin.
Clatitele se servesc cu merele caramelizate si migdalele crocante.
:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii