Mousse de ciocolata
Se incalzesc 150 ml frisca lichida pana aproape de punctul de fierbere, se pun peste ciocolata si se amesteca pana rezulta o crema omogena si matasoasa.
Amestecul se pune intr-un bol aflat in apa cu gheata.
La crema se adauga restul de frisca lichida si lichiorul, mixandu-se cu robotul de bucatarie (sau mixerul de mana) pana amestecul aproape isi dubleaza volumul. Se scoate bolul din apa cu gheata.
Intre timp, se bate albusul ca pentru bezea, adaugand siropul obtinut din topirea zaharului in apa si glucoza lichida.
Bezeaua obtinuta se adauga la crema de ciocolata, avand grija sa se pastreze cat mai mult aer in amestec . Se raceste cateva ore.
Sos de cirese
Ciresele blendate se amesteca intr-o craticioara cu zaharul si se fierb cateva minute pana se ingroasa putin.
Se adauga amidonul de porumb amestecat bine cu apa.
Amestecul se trece printr-o sita fina si se raceste.
Sos de zmeura
Zmeura se amesteca cu zaharul si se fierbe cateva minute pana se ingroasa putin.
Se adauga amidonul de porumb amestecat bine cu apa.
Amestecul se trece printr-o sita fina , iar inainte de a fi racit se aromatizeaza cu apa de trandafiri.
Clatite
Se bate oul cu zahar si sare dupa care se adauga restul de ingrediente (proportia acestora este variabila in functie de ingredientele folosite) pana se obtine un amestec cu o textura specifica clatitelor. Amestecul se raceste 15-20 de min.
Intr-o tigaie pentru clatite se pune cate o masura de “aluat” si se rumemeste pe ambele parti, fara a mai adauga ulei in tigaie.
Pentru un plating mai deosebit se fac mici saculeti din clatite, umpluti cu mousse-ul de ciocolata, legati cu jumatati sau sferturi de pastai de vanilie inmuiate in prealabil in apa sau rom. Deasupra saculetilor se pot pune ornamente facute din zahar caramelizat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii