autor:

Crysty_Tudor

» » Dulciuri diverse

Clatite cu mousse de ciocolata si sos de cirese/zmeura

Autor: Crysty_Tudor (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Crysty_Tudor (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 24 martie 2014

Ingrediente
Mousse de ciocolata:, 100 g ciocolata neagra (minim 70% cacao), 300 ml frisca lichida, 2 linguri rom/lichior, albusul de la un ou mare, 50 g zahar, 1 lingura apa, 1 lingura glucoza lichida din porumb, , Sos de cirese:, Cirese fara samburi (proaspete sau din compot), Zahar ( de preferat zahar pudra), Amidon din porumb, 1 lingurita apa, , Sos de zmeura:, Zmeura (proaspata sau congelata), Zahar (de preferat zahar pudra), Amidon din porumb, 1 lingurita apa, Apa de trandafiri, , Aluat clatite:, 1 ou, faina, Apa minerala si/sau lapte, un praf sare, 1 lingurita zahar pudra, 1 lingurita ulei, , Pentru decor:, Pastaie de vanilie, Zahar caramelizat

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Mousse de ciocolata

Se incalzesc 150 ml frisca lichida pana aproape de punctul de fierbere, se pun peste ciocolata si se amesteca pana rezulta o crema omogena si matasoasa.
Amestecul se pune intr-un bol aflat in apa cu gheata.
La crema se adauga restul de frisca lichida si lichiorul, mixandu-se cu robotul de bucatarie (sau mixerul de mana) pana amestecul aproape isi dubleaza volumul. Se scoate bolul din apa cu gheata.
Intre timp, se bate albusul ca pentru bezea, adaugand siropul obtinut din topirea zaharului in apa si glucoza lichida.
Bezeaua obtinuta se adauga la crema de ciocolata, avand grija sa se pastreze cat mai mult aer in amestec . Se raceste cateva ore.

Sos de cirese

Ciresele blendate se amesteca intr-o craticioara cu zaharul si se fierb cateva minute pana se ingroasa putin.
Se adauga amidonul de porumb amestecat bine cu apa.
Amestecul se trece printr-o sita fina si se raceste.

Sos de zmeura

Zmeura se amesteca cu zaharul si se fierbe cateva minute pana se ingroasa putin.
Se adauga amidonul de porumb amestecat bine cu apa.
Amestecul se trece printr-o sita fina , iar inainte de a fi racit se aromatizeaza cu apa de trandafiri.

Clatite

Se bate oul cu zahar si sare dupa care se adauga restul de ingrediente (proportia acestora este variabila in functie de ingredientele folosite) pana se obtine un amestec cu o textura specifica clatitelor. Amestecul se raceste 15-20 de min.
Intr-o tigaie pentru clatite se pune cate o masura de “aluat” si se rumemeste pe ambele parti, fara a mai adauga ulei in tigaie.

Pentru un plating mai deosebit se fac mici saculeti din clatite, umpluti cu mousse-ul de ciocolata, legati cu jumatati sau sferturi de pastai de vanilie inmuiate in prealabil in apa sau rom. Deasupra saculetilor se pot pune ornamente facute din zahar caramelizat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu mousse de ciocolata si sos de cirese/zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PRAJITURA CU NUCA DE COCOS

PRAJITURA CU NUCA DE COCOS

Se freaca f.bine zaharul cu uleiul;se pune apoi oul si mierea de albine. Dupa ce compozitia s-a

25 voturi    14 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Parpale

Parpale

Se pune in apa calduta zaharul,sarea si drojdia se amesteca si se lasa 5 minute sa creasca apoi se

8 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iuliana Marilena Iancu-Boariu , 24 martie 2014

    Crysty ... diseara astept si eu o portie ... yamy :)

  • Fara foto

    Cristina Iancu , 24 martie 2014

    o idee geniala de a transforma simplele clatite intr-un desert de neuitat!...arata incredibil!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • Mousse de ciocolata:
  • 100 g ciocolata neagra (minim 70% cacao)
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 linguri rom/lichior
  • albusul de la un ou mare
  • 50 g zahar
  • 1 lingura apa
  • 1 lingura glucoza lichida din porumb
  • Sos de cirese:
  • Cirese fara samburi (proaspete sau din compot)
  • Zahar ( de preferat zahar pudra)
  • Amidon din porumb
  • 1 lingurita apa
  • Sos de zmeura:
  • Zmeura (proaspata sau congelata)
  • Zahar (de preferat zahar pudra)
  • Amidon din porumb
  • 1 lingurita apa
  • Apa de trandafiri
  • Aluat clatite:
  • 1 ou
  • faina
  • Apa minerala si/sau lapte
  • un praf sare
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 1 lingurita ulei
  • Pentru decor:
  • Pastaie de vanilie
  • Zahar caramelizat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Papanasi