CLATITE CU NUCA SI ALBUS

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul de clatite: 3 oua, o budinca de vanilie, 250 ml apa minerala, 300 g faina, sare
  • Pentru crema: 300 g nuca macinata, 150 ml lapte, 5 linguri zarahr si esetnta de rom, un cub unt
  • glazura 3 albusuri si 6 linguri zahar

Mod de preparare

Aluatul de clatite se prepara din ingredintele mai sus amintite si se coc clatitele.

Crema se face astfel, se pune la fier laptele cu esenta de rom, cubul de unt si zaharul. Cand laptele fierbe se adauga nuca si se lasa la feirt pana se face o crema groasa.

Se umplu clatitele si se ruleaza. Se aranjeaza intr-o tava de iena unsa cu unt si se introduc la cuptor 5 minute.

3 albusuri si 6 linguri de zahar se bat pana se obtine spuma.

Aceasta spuma se aseaza peste clatitele scoase din cuptor si se mai lasa la cuptor inca 15 minute pana se intareste albusul si devine maroniu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise