Amestecam ouale intregi cu zaharul, folosind un tel.
Adaugam apa minerala si praful de copt, praful de sare, esenta de migdale, laptele si faina, treptat.
V-a rezulta o compozitie de consistenta unei smantani.
Ungem o tigaie (a mea are 16 cm. diametrul) cu putin ulei (eu folosesc un prospop de hartie imbibat cu ulei), lasam sa se incalzeasca bine tigaia si adaugam compozitie pana umplem toata suprafata tigaii, in strat subtire.
In momentul in care observam ca suprafata clatitei devine uscata si ramane doar un punct mic "umed" in centrul acesteia, intoarcem clatita pe partea cealalta, ajutandu-ne de o paleta sau printr-o miscare scurta a mainii.
O lasam putin pana se rumeneste si pe partea cealalta apoi i asezam pe farfurie.
Ungem clatita cu putin caramel, apoi presaram nuca prajita (rupta bucatele) si rulam.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii