Se amesteca compozitia pentru clatite din:ouale,faina,300 ml lapte,100 ml apa minerala,dupa care se lasa putin sa se linisteasca compozitia.
Sosul cu care se ung clatitele, se face astfel:
Se toaca ceapa (foarte marunt)si se caleste intr-o lingura de unt peste care se presara niste faina si se mai caleste un pic.Se stinge cu 200 ml lapte si cele 4 linguri de smantana(numai daca este nevoie se mai adauga 100 ml supa).Se da in fiert sosul, dupa care se condimenteaza cu sare,piper si un pic de nucsoara,la care se adauga sunca taiata subtire,(fasiute cat mai mici)cascavalul Se incinge cuptorul. Se coc 10 clatite,care apoi se ung cu sosul pregatit in prealabil.Intr-un vas de yena se pun clatitele pe doua randuri,peste care se toarna restul de sos si se presara parmezanul si se pipereaza pe deasupra.Se baga la cuptor 30 minute.Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii